Між Дрогобичем і Трускавцем курсуватимуть нові автобуси, зручні для пасажирів з інвалідністю

18:44 29 травня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні, 29 травня, в Дрогобичі відбулася презентація маршруту №147 Дрогобич АС №2 – Трускавець (залізничний вокзал), який обслуговуватиме відокремлений підрозділ ТОВ «Транссіті».


П'ятнадцять автобусів перевізника ТОВ «Транссіті» вирушать 30 травня у свої перші рейси за маршрутом №147 Дрогобич АС №2 – Трускавець (залізничний вокзал). Про це повідомив кореспондент Dailylviv.com, який у понеділок, 29 травня, побував у Дрогобичі на презентації маршруту, який обслуговуватиме відокремлений підрозділ ТОВ «Транссіті» - інвестор з Білої Церкви.

За християнською традицією всіх учасників цього заходу і автобуси благословив та освятив отець Андрій Безушко.

Нового автоперевізника - ТОВ «Транссіті» - добре знають у Білій Церкві, де він зареєстрований, а також у Києві, Чернігові, Луцьку, де білоцерківське автотранспортне підприємство зарекомендувало себе якісним рівнем обслуговування пасажирських перевезень на своїх маршрутах.

Станом на сьогодні за ТОВ «Транссіті» закріплено понад 100 автобусів, сімдесят з яких – низькопідлогові середньої та великої пасажиромісткості, що відповідають екологічним вимогам ЄВРО-5.

Перевізник “Транссіті” виграв конкурс за право обслуговувати маршрут №147 Дрогобич АС №2 – Трускавець (залізничний вокзал), який проводила Львівська обласна військова адміністрація, головним чином завдяки новим транспортним засобам, наголосив на презентації у Дрогобичі заступник голови ЛОВА, голова конкурсного комітету Юрій Бучко.

Всі автобуси білоцерківців виготовлені два-три роки тому. Тоді як вік рухомого складу пасажирського транспорту у Львові переважно перевищує 20 років. Крім того, автобуси, що обладнані пандусами, будуть дуже зручними для поїздок людей з інвалідністю, літніх пасажирів і дітей, дорослих з дитячими візками.

В автобусах 22 сидячих місця, а за потреби вони можуть комфортно перевозити понад 40 пасажирів.

Засновник ТОВ “Транссіті” Юрій Нестерчук поінформував, що компанія має понад 20-річний досвід перевезень і добре знає, який комфорт потрібен пасажирам. Підприємство завжди інвестувало у свій розвиток і тепер уже саме виробляє автобуси з екологічним двигуном ЄВРО-5.

Вигравши конкурс на дрогобицько-трускавецький маршрут терміном на 5 років, “Транссіті” має намір якісною роботою закріпитися на ринку пасажироперевезень Львівщини і невдовзі поборотися за обслуговування нових маршрутів у Львівській області.

Маршрут Дрогобич-Трускавець, що пролягає між головними міста агломерації, до якої входять ще й Борислав зі Стебником, має високий пасажиропотік. Дуже важливо, щоб для всіх пасажирів під час цих коротеньких мандрівок - з дому до праці чи з дому до кількагодинного перебування у курортному Трускавці, мальовнича дорога між двома містами приносила задоволення. Таке завдання не дуже добре виконував минулий перевізник, чиї транспортні засоби за багатьма технічними параметрами, як з’ясувалося під час конкурсу, поступилися автопарку «Транссіті».

Білоцерківська компанія залучила до обслуговування напрямку 17 комфортних та екологічно безпечних транспортних засобів з рівнем ЄВРО-5: 15 автобусів пристосовані для людей з інвалідністю, а ще два автобуси будуть у резерві на випадок неможливості експлуатації інших.

Вартість проїзду з Трускавця до Дрогобича і у зворотному напрямі - не змінилася й надалі становитиме 25 гривень.

Рух автобусів триває з 6:30 до 21:45.

Упродовж дня відбуватиметься дев'ять рейсів.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма сказав, що Дрогобиччина в пасажироперевезенні випередила навіть Львів, бо тутешній регіон більше привабливий міграцією робочої сили між територіальними громадами. Присутній на презентації заступник міського голови Трускавця Олексій Балицький, здається, мовчки погодився з таким твердженням.

«Надання якісних послуг - це теж свого роду внесок в українську перемогу, бо наші хлопці воюють на передових позиціях, щоб їхні близькі тут мали змогу жити в гідних умовах. Маємо в усіх сферах прагнути покращення, перевезення - не виняток», - прокоментував цю подію начальник Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк.

Голова Львівської обласної асоціації Всеукраїнської організації Союзу осіб з інвалідністю України Ірина Ткачук сказала Dailylviv.com, що, користуючись автобусами «Транссіті», особи з інвалідністю - з порушеннями опорно-рухового апарату та зору, а також ті, хто потерпає від психічних та інтелектуальних розладів - відтепер зможуть без сторонньої допомоги і з мінімальними для себе незручностями курсувати між двома містами.

Виробнича-ремонтна база "Транссіті" розташована на вулиці Горішня Брама, 181 у Дрогобичі, де й відбулася у понеділок презентація маршруту Дрогобич- Трускавець.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів