Міські голови на Львівщині вимагають скасувати постанову НКРЕКП

12:10 15 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Очільники міст на Львівщині обговорили на засіданні правління Львівського регіонального відділення Асоціації міст України спільне звернення до уряду через відміну «нічного» тарифу, який фактично означає для більшості населених пунктів суттєве збільшення видатків на вуличне освітлення або ж вимушене вимкнення вуличного освітлення у нічний час.

Про це повідомили у вівторок, 15 січня, в прес-службі Львівської міськради. В зверненні до Кабінету міністрів зазначено: «Вимагаємо від Кабінету Міністрів України використати своє повноваження, передбачене статтею 62 Закону «Про ринок електричної енергії», й застосувати механізм спеціальних обов’язків для забезпечення загальносуспільних інтересів та відновити дію нічного тарифу з коефіцієнтом 0,6 до єдиного роздрібного тарифу».

«4 грудня 2018 року НКРЕКП прийняла постанову, відповідно до якої з нового року скасовано, так званий, нічний тариф на електроенергію. Раніше для нічного тарифу застосовувався коефіцієнт 0,6 до єдиного роздрібного тарифу. Через це рішення суттєво зростають видатки на нічне вуличне освітлення, які не були закладені у місцевих бюджетах. Рішення НКРЕКП є неправильним та передчасним, адже протягом перших півроку ринок електроенергії не запроваджується у повному обсязі, а діє перехідний період», – поінформували також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів