Мінімальна допомога безробітним підвищена до тисячі гривень

16:15 21 квітня 2020 р.

Фото до новини

Постанова про це застосовується з початку оголошення карантину, тобто з 12 березня, та діятиме протягом 30 календарних днів після закінчення карантину.

Про це повідомив Львівський обласний центр зайнятості.  Соціальний захист найвразливіших категорій безробітних посилено. Розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу по безробіттю без урахування заробітної плати та страхового стажу, на період карантину підвищено з 650 грн до 1000 грн. Таке збільшення передбачено постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 08.04.2020 № 217, яка набула чинності 18 квітня 2020 року.

Постанова застосовується з початку оголошення карантину, тобто з 12 березня, та діятиме протягом 30 календарних днів після закінчення карантину.

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю підвищено до 1000 гривень для:

- тих, хто протягом 12 місяців, що передували реєстрації в службі зайнятості, мають страховий стаж менше 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи з негативних причин (наприклад, за прогул);

- молоді, яка закінчила або припинила навчання в середньому та вищому навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і яка потребує сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце;

- внутрішньо переміщених осіб, які документально не можуть підтвердити періоди своєї зайнятості.

Усім безробітним, які стали на облік у період карантину і отримують допомогу в мінімальному розмірі (650 грн.), допомога буде автоматично перерахована з першого дня реєстрації у службі зайнятості.

Нагадуємо також, що в період карантину реєстрація безробітних здійснюється з першого дня подання відповідної заяви до центрів зайнятості.

Виплата допомоги по безробіттю теж призначається з першого дня реєстрації.

Водночас служба зайнятості наголошує, що її пріоритетним завданням залишається працевлаштування безробітних та забезпечення кваліфікованими кадрами роботодавців, які шукають персонал. Адже в період дії карантину продовжують працювати підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни, зокрема продуктові та господарські магазини, комунальні служби, лікарні, аптеки, транспортні підприємства, виробники стратегічної продукції, пошта, фінансові та інші установи. 

Кожен, хто хоче і готовий працювати, отримає всебічну підтримку служби зайнятості.

У період дії карантину надається перевага дистанційному обслуговуванню клієнтів служби зайнятості. Для цього пропонуємо використовувати номери телефонів «гарячої лінії» базових центрів зайнятості та філій ЛОЦЗ, а документи відправляти на електронні адреси, зазначені за посиланням: http://bit.ly/2UfFgXl

На веб-сторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://www.dcz.gov.ua/stori…/elektronne-podannya-dokumentiv діє сервіс "Електронне подання документів".

Прийом документів поточною датою завершується о 17.00. Надіслані документи після 17.00 будуть датовані наступним днем.

Для безпеки рекомендуємо взаємодіяти з кар’єрними радниками дистанційно, спілкуючись з ними у телефонному режимі або засобами електронної пошти, вайбером тощо.

Подання документів, що фіксують намір клієнта про реєстрацію його як безробітного, пропонуємо здійснити через:

  • електронну пошту, надіславши скановані копії заяв і документів;
  • скриньку, встановлену у центрі зайнятості, поклавши до неї заяви (бланки заяв знаходяться у місці самостійної роботи громадян у центрі зайнятості) та копії документів.

Вам потрібно заповнити лише дві заяви – про надання статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю! Бланки тут:

https://is.gd/6wW4ph та https://is.gd/o8O5Cg.

Особи з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи, військовослужбовці, звільнені зі ЗСУ та інших військових формувань, інші категорії громадян подають додаткові документи, передбачені відповідним Порядком. Консультації щодо переліку документів, необхідних для реєстрації у центрі зайнятості, можна отримати за телефонами, що вказані у посиланні: http://bit.ly/2UfFgXl

Документи будуть опрацьовані у день подання, за результатами опрацювання з клієнтом зв’яжеться фахівець центру зайнятості. Звертаємо увагу на те, що необхідно обов’язково подати до центру зайнятості актуальні контактні дані, за якими особа перебуватиме на постійному зв’язку.

Інформацію із загальних питань зайнятості, пошуку роботи, формування резюме, організації власної справи тощо можна отримати на «Освітньому порталі» Державної служби зайнятості (https://skills.dcz.gov.ua).

За змінами в організації роботи Державної служби зайнятості стежте:

на сайті Державного центру зайнятості http://www.dcz.gov.ua ;

ФБ-сторінці Львівського обласного центру зайнятості  https://www.facebook.com/LvivOCZ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів