Мінекономіки прогнозує зниження інфляції до 5%

14:45 7 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Мінекономіки підготувало два сценарії щодо інфляції на наступні три роки, згідно з базовим прогнозом, інфляція у 2022 році становитиме 5,1%, з оптимістичним – 5%.

Про це повідомив у четвер, 7 листопада, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Фейсбук» міністр економіки Тимофій Милованов. За його словами, «прогноз інфляції (індекс споживчих цін) за базовим прогнозом Мінекономіки (сценарій 1) на наступні три роки: 5,5% – 2020 рік, 5,3% – 2021 рік, 5,1% – 2022 рік».

«Прогноз інфляції за оптимістичним прогнозом (сценарій 2): 5,8% – 2020 рік, 5% – 2021 та 2022 роки. Різниця між базовим і оптимістичними прогнозами у рівні інвестицій в економіці», – написав також міністр.

«В оптимістичному сценарії на три млрд більше зовнішніх інвестицій. Для того, щоб реалізувався цей сценарій, потрібний кращий бізнес клімат, відсутність корупціі у владі та на місцях, працююча судова система, реформи (включно з ліберальним ринком землі та приватизацією)», – повідомив також Тимофій Милованов.

«За оптимістичного сценарію інфляція буде трошки вище в перший рік, на 0,3%. Через збільшення активності через інвестиції. А в наступні роки інфляція буде трошки нижче, на 0,3% та 0,1% відповідно. Це відбудеться за рахунок збільшення виробництва та доданої вартості в економіці, після того, як запрацюють інвестиції», – пояснив міністр.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів