Мінекології перевірить проект сміттєзаводу у Львові, – ЛМР

17:15 19 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: solvetpv.lviv.ua

Андрій Садовий запевнив: «Міністерство екології та природних ресурсів України перевірить безпечність майбутнього сміттєпереробного комплексу, який планують збудувати у Львові. Проект пройде процедуру оцінки впливу на довкілля, перебіг якої є публічним, відповідно до закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Як поінформували в прес-службі Львівської міськради, міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про це сьогодні під час позачергового засідання сесії міської ради. Він також стверджував: «Ми оприлюднимо результат екологічної експертизи, коли вона буде завершена. Я хочу наголосити: усі проекти, які фінансує ЄБРР, – винятково екологічні. Це принципова політика Банку. І тих 10 мільйонів євро, які ми отримали як грант, – від екологічних фундацій. Тобто ми цю територію будемо робити набагато безпечнішою, ніж вона є зараз. Наступний крок – це очисні споруди. Ми також будемо туди вкладати дуже багато коштів. Але сьогодні питання номер один – це відходи. Кожного дня ми з вами всі платимо 1 млн грн, щоб не було біди для міста».

Андрій Садовий запевнив також: «Зараз в Україні немає жодного подібного заводу, тож 95% сміття захоронюють на полігонах. 5% України зараз знаходяться під полігонами. Це катастрофа. У нас навколо звалища, забруднені річки й озера, ми самі себе нищимо. І тут, коли ми хочемо зупинити цей процес і збудувати завод, декілька людей намагаються „баламутити“ громаду. Ми будемо більше часу витрачати на роз’яснювальну роботу та пояснення для громади».

Про це повідомили в четвер, 19 липня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Сьогодні під час засідання сесії прийняли два земельні рішення щодо відведення ділянки на вулиці Пластовій, 13 під будівництво сміттєпереробного заводу.
Андрій Садовий додав: «Наступний етап – затвердження документації, у тому числі – на рівні Кабінету Міністрів. Дозвільну документацію, безперечно, видаватиме Державна інспекція архбудконтролю в Києві. Далі – оцінка впливу на навколишнє середовище, буде дуже багато громадських слухань. Перед нами – велика системна праця».

Як інформував «ЩЛ», більшість учасників громадських слухань у Львові висловилися вчора проти будівництва сміттєпереробного комплексу на вулиці Пластовій, однак сьогодні депутати Львівської міськради ухвалили два рішення щодо вулиці Пластової.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів