Мерія завершує розробку проектних пропозицій вигляду стадіону «Торпедо»

12:28 16 травня 2020 р.

Фото до новини

Місто завершує розробку проектних пропозицій вигляду стадіону «Торпедо» і буде звертатись до банку «Львів», щоб спільно реалізувати публічно-приватний проект. Міський голова Львова і виконком блокують викуп стадіону «Торпедо» для суспільних потреб, – депутат


Про це інформує пресслужба ЛМР.

Львівський стадіон «Торпедо» на вул. Золотій у Львівській міській раді планують зробити сучасною базою для тренувань з легкої атлетики. У планах мерії — занедбану територію стадіону реконструювати та повернути їй спортивну функцію.

Нагадаємо, із 1980-х років поле стадіону «Торпедо» використовували як ринок радіо- та електротоварів. У 2008 році для торгівлі виділили іншу ділянку на вулиці Кукурудзяній. Нині стадіон планують відновити і повернути об’єкту його цільове призначення. Попри те, що земля — у комунальній власності, місто не може відновити тут стадіон, бо «підприємливі» люди в незрозумілий спосіб оформили право власності на невеличкі споруди на стадіоні, нині ці всі споруди — у заставі «Банку Львів». Наразі тривають перемовини міської ради з банком. Власне ЛМР пропонує не викуповувати право власності на споруди за мільйони бюджетних коштів, а разом з банком реалізувати приватно-публічний проект.

Наприклад, облаштувати на «Торпедо» базу для тренувань з легкої атлетики. І власне кошти, потрібні для викупу, скерувати цільово на реконструкцію спортивного об’єкту.

Яким є стадіон зараз, що з об'єктами, на які оформлено право власності та про варіанти розвитку подій — у відеоблозі заступника міського голови, який побував на «Торпедо», Лубомира Зубача.

Нагадаємо, у вересні 2019 року депутат ЛМР Сергій Івах заявляв, що міський голова Львова і виконком блокують викуп стадіону «Торпедо» для суспільних потреб.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів