Мерія отримала майже 200 заявок на оновлення історичних брам та вікон. Список переможців озвучать

10:45 17 вересня 2021 р.

Фото до новини

У Львові завершився набір заявок для участі у Програмі співфінансування. «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища цього року отримало ще 119 заявок щодо реставрації історичних брам та 70 –на реставрацію вікон.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Набір заявок тривав з 1 до 15 вересня. Цьогоріч «Бюро спадщини» не запроваджувало обмеження щодо кількості охочих стати в чергу.

«Ми дякуємо усім, хто вирішив долучитися до збереження історичних брам у своїх будинках. Така велика кількість охочих свідчить про високий рівень відповідальності мешканців до збереження спадщини та водночас велику довіру до програми співфінансування і нашої команди. Упродовж місяця отримані заявки будуть розглянуті, а мешканці, які подали заявки отримають листи щодо результату розгляду їх заявок. Також повний список адрес будинків, мешканці яких братимуть участь у програмі співфінансування, буде опубліковано на сайті Бюро спадщини», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

До реставрації цих брам фахівці зможуть приступити орієнтовно через 2 роки. Наразі опрацьовуються заявки, подані мешканцями у попередні роки.

При реставрації брам 70% вартості робіт будуть оплачені з міського бюджету, 30% – сплачують мешканці, а при відновленні вікон за цією програмою 60% сплатить місто і 40% мешканці, а при заміні пластикових вікон на дерев’яні частка співфінансування становить 50% на 50 %.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів