Мер Львова – за продаж сигарет у газетних кіосках

18:30 27 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Рішення міської ради про закриття МАФів «Інтерпресу» Андрій Садовий назвав «прикрим інцидентом»

У своєму сьогоднішньому традиційному відеозверненні до львів’ян міський голова Львова Андрій Садовий зауважив, що рішення депутатського корпусу закрити кіоски «Інтерпрес» у місті він вважає неправильним і таким, що порушує свободу слова. Аргументація мера з цього приводу – така:

«Ще один прикрий інцидент. На сесії депутати проголосували, щоби закрити багато кіосків «Інтерпрес». Це мережа, де, в тому числі, продають різні газети. Депутатам не подобаються публікації газети «Експрес», але хто дав право їм порушувати свободу слова. Є вільні медіа, їх треба підтримувати. Наприклад, про мене багато різного в житті писали, але я жодним чином на це не реагую, тому що журналісти мають право на свою думку. Я глибоко стурбований такою ситуацією, тому що депутати показують інший приклад. Я маю надію, що вони одумаються і робитимуть ті речі, для чого вони прийшли в міську раду – служити громаді, а не своїм партіям для своїх, вузьких інтересів». 

А відтак Андрій Садовий уже забув те, що цитував з його уст 21 квітня 2011 року «Прес-Центр»:

«Міський голова Львова Андрій Садовий вважає за необхідне перевірити, на якій підставі в кіосках преси «Інтерпрес» продають сигарети. Про це повідомляє «Прес-Центр». У березні інтернет-видання «Вголос» опублікувало матеріал, в якому звернуло увагу на те, що кіоски «Інтерпрес» продають тютюнову продукцію, чим порушують постанову Львівської міськради №2448 від 2008 року, яка забороняє продавати в кіосках преси сигарети. 

«Жодне порушення не може залишитись без уваги. Є податкова інспекція, яка повинна контролювати цей процес. Є правоохоронні органи, які повинні відслідковувати. Ми давали дозвіл на цей вид діяльності, як ви зазначили, без права продажу сигарет. Якщо компанія взяла ліцензію на продаж сигарет, це питання потрібно дослідити», – сказав Андрій Садовий». 

Своєю чергою, журналіст Остап Дроздов писав у статті «Продається кіоск. Недорого», опублікованій у «Телекритиці» 25 грудня 2007 року: «...пакетний дозвіл міської ради на встановлення 55 кіосків «Інтерпрес» отримав приблизно в той самий період, коли Ігор Починок перебрав у мера Садового газету «Поступ» і почав видавати її під старим-новим титулом «Пост-Поступ». Власне, це й дало підстави припускати, що між Починком і Садовим могла відбутися бартерна домовленість на предмет кіосків. Також невипадково саме в «Експресі» щотижня з’являється ціла шпальта «Площа Ринок, 1», на якій прес-служба мера радісно рапортує про чергові удачі міської влади».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів