Медики Соснівки не мають ані зарплати, ані ковідних доплат: Денісова захищає їхні права

12:42 13 серпня 2021 р.

Фото до новини

18 медиків Комунального підприємства «Міська лікарня Соснівської міської ради» на Львівщині оголосили голодування, у зв’язку з невиплатою всьому трудовому колективу заробітної плати, починаючи з квітня 2021 року.

Сьогодні Людмила Денісова, Уповноважена ВРУ з прав людини, нагадала у Фейсбук про те, що 18 медиків Комунального підприємства «Міська лікарня Соснівської міської ради» на Львівщині оголосили голодування, у зв’язку з невиплатою всьому трудовому колективу заробітної плати, починаючи з квітня 2021 року. Про це пише Dailylviv.vom.

За інформацією медпрацівників, борг перед ними становить 3 мільйони гривень.

Медики вимагають погасити заборгованість із зарплатної плати, включно з «ковідними» доплатами, а також оздоровчими виплатами за поточний рік.

Серед їхніх вимог – здійснити перерахунок зарплат за 2020 рік і компенсацій за втрату частини зарплати, в зв'язку з недотриманням термінів її виплати.

Задля поновлення порушених конституційних прав медиків, Уповноважений ВРУ з прав людини направила листи до Міністерства охорони здоров’я України та Державної служби України з питань праці, у яких наголошується на необхідності вжиття дієвих заходів для поновлення прав медичних працівників закладу охорони здоров’я на своєчасне одержання винагороди за працю, а також на належні, безпечні та здорові умови праці.

Людмила Денісова доручила представнику в західних областях здійснити відповідні заходи парламентського контролю за додержанням прав медиків.

У понеділок у Соснівку має приїхати голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький. За попередньою інформацією, він готовий компенсувати з обласного бюджету 1,5 млн грн з нинішніх 3 млн заборгованості. Де взяти ще половину боргу, ніхто не знає. Та й зростатиме цей борг постійно за нишішніх умов. Бо у Соснівці вважають, що місцева лікарня не сповна виконує свою роль, обслуговуючи лише 4 пакети, які оплачує НСЗУ. Більшість пацієнтів звертаються у лікарню в Червонограді. А для медперсоналу у Соснівці щомісяця десь треба шукати майже 800 тис грн для фонду оплати праці. Ситуація близька до тупикової, кажуть експерти. Часи, коли лікарні у Соснівці допомагали фінансово шахтарі, вже минули.

Нижче - світлини зі сторінки лікарні у Фейсбук.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів