Львів'яни переплатили за тепло 0,5 млрд грн, ЛМР заперечує (взірці судових заяв)

20:28 23 жовтня 2013 р.

Сьогодні, 23 жовтня, у Львівському прес-клубі голова ГО "Вартові закону" Олексій Вєренцов оприлюднив постанову Львівського апеляційного адміністративного суду про визнання протиправним рішення виконавчого комітету №1189 від 20.10 2006 року. Згідно з ним львів'яни платили за тепло за двоставковим тарифом - і взимку, і влітку, коли тепло не одержували. Загальна переплата, за оцінками голови ГО "Вартові закону" Олексія Вєренцова,склала від 200 млн до 500 млн грн. Міська рада у відповідь повідомила, що оскаржуватиме постанову Львівського апеляційного адміністративного суду.

Як зазначила головний спеціаліст юридичного управління  ЛМР Марта Шевченко, міська рада оскаржуватиме постанову Львівського апеляційного адміністративного суду, якою було визнано протиправним рішення виконавчого комітету №1189 від 20.10 2006 року.
За її словами, апеляція у Вищий адміністративний суд буде подана до 3 листопада.

Зі свого боку голова ГО "Вартові закону" Олексій Вєренцов стверджує, що рішення №1189 виконавчого комітету Львівської міської ради від 20.10.2006 року «Про двоставковий тариф на теплову енергію, тариф на підігрів води та послуги з централізованого опалення і підігріву води» відтепер нечинне. А це означає, що всі мешканці Львова за сім років переплатили "Львівтеплоенерго" і "Залізничнетеплоенерго" за теплопостачання в середньому від 250 млн до 500 млн грн і мають повне право вимагати повернення цих коштів. Як варіант - зарахування цих грошей споживачам як їхню майбутню оплату за теплопостачання. 

Громадська організація "Вартові закону" сподівається, що всі ці кошти є або вони були використані за призначенням. 

Інакше - якщо раптом ці кошти витрачені не за їх призначенням і ЛМР відмовиться добровільно зараховувати зайво переплачені кошти мешканцям, то львів'яни мають сміливо іти до суду. Рішення Львівського апеляційного адміністративного суду від 16 жовтня 2013 року дає всі підстави для законного підтвердження правоти мешканців.

"Вартові закону" пропонують дві заяви (дивіться їхні взірці): одна - заява-вимога - до голови виконавчого комітету Львівської міськради Андрія Садового - про добровільне повернення-зарахування переплачених мешканцями коштів, друга заява  - до суду першої інстанції, який свого часу помилково підтримав рішення рішення №1189 виконавчого комітету Львівської міської ради від 20.10.2006 року «Про двоставковий тариф на теплову енергію, тариф на підігрів води та послуги з централізованого опалення і підігріву води» і змусив мешканців платити за теплопостачання більше, ніж було треба за законом.

"А якщо ці комунальні підприємства скажуть, що вони не мають звідки повертати переплачені мешканцями кошти, то цим питанням - куди пішли гроші львів'ян за двоставковим тарифом, мають зайнятися правоохоронні органи", - переконаний голова ГО "Вартові закону" Олексій Вєренцов.

Аргументи рішення Львівського апеляційного адміністративного суду від 16 жовтня 2013 року найліпше прочитати в оригіналі - без купюр: сторінки 1,2,3,4.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів