«Львівводоканал» анонсував громадські слухання

13:20 14 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

«Львівводоканал» анонсував громадські слухання щодо тарифів на водопостачання та водовідведення на 2020 рік.

Про це повідомили у вівторок, 14 січня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що 10 січня відбулося засідання Національної Комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у формі відкритого слухання, на якому були розглянуті проекти постанов для 43 водоканалів України про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2020 рік. Відповідно до проекту рішення, роздрібний тариф ЛМКП «Львівводоканал» буде скоригований на чотири гривні 27 копійок, і становитиме 20 гривень 30 копійок за 1000 літрів питної води та очищення стічної води (чинний тариф — 16 гривень три копійки).

Оптовий тариф буде скоригований на одну гривню 47 копійок і становитиме сім гривень 66 копійок (чинний тариф – шість гривень 19 копійок). Найбільший вплив на розмір тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення здійснюють розмір мінімальної заробітної плати, інфляційна зміна цін на основні ресурси, що використовуються для надання комунальних послуг, зміна цін на енергоносії.

Це перше засідання НКРЕКП і, відповідно до процедури розгляду тарифів, 24 січня у ЛМКП «Львівводоканал» мають відбутися громадські слухання. Наприкінці січня відбудеться друге засідання НКРЕКП, на якому приймуть постанову. Найімовірніше, тарифи вступлять в дію в лютому.

Як інформував «ЩЛ», у Львові вже впродовж десятиріччя працює традиційна схема підвищення вартості.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів