Львівський завод модернізує танки Т-64

11:15 12 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukroboronprom.com.ua

Львівський бронетанковий завод налагодив серійну модернізацію танків Т-64 зразка 2017 року, які обладнанні тепловізорами, цифровими радіостанціями, засобами супутникової навігації та новим динамічним захистом.

Про це повідомили в понеділок, 12 серпня, в «Укроборонпромі», де також розповіли: «Завдяки цьому вдалось значно розширити бойові можливості Т-64, який є основною бойовою машиною бронетанкових підрозділів українського війська та відмінно показав себе у протистояннях з агресором на сході України. До того ж, саме цей танк у 2017 році проявив себе у танкових змаганнях НАТО «The Strong Europe Tank Challenge» та був продемонстрований під час минулорічного параду з нагоди Дня Незалежності України.

«Під час модернізації у бойову машину встановлюється новий прицільний комплекс навідника з тепловізором, який забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-міліметрової гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов», – поінформували також в «Укроборонпромі».

«Водночас, інші члени екіпажу отримають нові прилади нічного бачення з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління. Ці прилади мають високу стійкість до світлових завад, вони не чутливі до засвічення навіть під час використання противником спеціальних завад у інфрачервоному діапазоні. Окрім того, вони встановлюються на штатні кріплення та підключаються до електричної мережі танку без її зміни, що дозволяє значно зменшити час та витрати для інтеграції приладів у системи бойової машини», – розповіли також в «Укроборонпромі».

«Т-64 зразка 2017 року отримав новий динамічний захист, який значно посилює рівень захищеності бойової машини і ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним та бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу «ударне ядро», – повідомили в «Укроборонпромі».

«Ще однією особливістю Т-64 зразка 2017 року є система супутникової навігації від жержпідприємства «Орізон-Навігація», які входить до складу «Укроборонпрому». Цей навігаційний комплекс працює у автоматизованій цифровій системі, що дозволяє у режимі «онлайн» обмінюватись надійно зашифрованими даними. Данні про місцезнаходження кожної машини можуть надходити до командувачів всіх рівнів, від командиру взводу до керівництва всією бойовою операцією», – поінформували також в «Укроборонпромі».

«Танки також оснащуються новими цифровими радіостанціями «Либідь К-2РБ», які забезпечують надійний захищений від перешкод та перехоплення зв‘язок на дистанції до 70 кілометрів», – розповіли також в «Укроборонпромі».

«Раніше модернізацію танків Т-64 до цього рівня проводив лише «Харківський бронетанковий завод» який вже направив до українського війська понад півтори сотні Т-64 зразка 2017 року. А завдяки потужностям «Львівського бронетанкового заводу» процес переозброєння українського війська модернізованими машинами проходитиме значно швидше. Потужності цих двох танкових підприємств дозволяють, за наявності стабільного замовлення та фінансування з боку замовника, провести модернізацію всіх Т-64 у найближчій перспективі», – повідомили в «Укроборонпромі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів