Львівські авіаремонтний і бронетанковий заводи оглянули військові аташе 28-ми країн (відео, оновлено)

13:52 30 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

В облдержадміністрації запевняють: «Дипломатів з Європи, Азії та Америки вразив оборонний потенціал Львівщини».

29 січня військові аташе із 28-ми країн ознайомилися зз потужностями та оборонним потенціалом Львівського бронетанкового заводу, що входить до державного концерну «Укроборонпром». Зокрема, іноземним дипломатам з Європи, Америки та Азії показали цех, у якому виготовляються бойові бронеавтомобілі «Дозор-Б».

Як зазначив Голова Львівської ОДА Олег Синютка, «Дозор-Б» створювався як броневик, що здатен захистити наших бійців і протистояти російській агресії. Автомобіль має потенціал працювати в різних точках світу, адже за якістю та ціною не поступається кращим світовим аналогам.

Синютка додав: «Сьогодні ми позиціонуємо Львівщину як з одного боку територію безпечну і захищену, а з іншого – як регіон, який має значний виробничий та науковий потенціал. Тож претендуємо отримати якомога більше замовлень на виробництво і поставку найновішого озброєння для потреб армії всього світу». 

Іноземці високо оцінили військовий оборонний потенціал. Аташе з питань оборони Австрії Еріха Сімбургера зазначив: «Військова техніка, яку продемонстрували, має усі шанси вийти на міжнародний рівень. Ми вражені потенціалом оборонного комплексу, який тут побачили. Рівень фахівців у вас надзвичайно високий. Люди не лише працюють, але й розробляють успішні нові продукти. Для нас було корисно це побачити, адже багато наших колег співпрацюють з Україною».

Свою чергою, заступник генерального директора ДК «Укроборонпром» з розвитку Артур Херувімов підкреслив: «Українська військова техніка сьогодні стає світовим брендом, а тризуб - своєрідним знаком якості. Доказом цього є значний інтерес іноземних партнерів до техніки та озброєння, яке виготовляється на наших підприємствах. Звісно, першочерговим завданням є забезпеченням сучасною технікою Збройних сил України».

Натомість Олег Синютка зазначив: «Кожен автомобіль «Дозор-Б», який зійшов з конвеєра, це є вклад в економіку Львівщини. За останні місяці на бронетанковому заводі створено 150 новий робочих місць, а сьогодні оголошено набір ще на 120. При цьому, заробітна плата на підприємстві є в півтора рази вища ніж в середньому по області».

Про це повідомили в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua». Натомість у в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації розповіли:

«У п’ятницю, 29 січня, військові аташе з 28-ми країн ознайомилися з потужностями та оборонним потенціалом Львівської області. Іноземні дипломати з Європи, Америки та Азії відвідали у Львові авіаремонтний та бронетанковий заводи», 

«Можливості бронетанкового заводу гостям представили голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, заступник гендиректора ДП «Укроборонпром» Артур Херувімов та директор заводу Роман Тимків. Зокрема, військовим аташе показали бойові машини «Дозор-Б» та цех, у якому вони виготовляються.

Олег Синютка зазначив: «Ми демонструємо усьому світу, що Україна здатна не лише зупинити російську агресію, а й може виробляти військову техніку найкращих взірців».

Сьогодні ми позиціонуємо Львівщину, з одного боку, як територію безпечну і захищену, а з іншого – як регіон, який має значний виробничий та науковий потенціал».

Іноземці високо оцінили військовий оборонний потенціал. За словами аташе з питань оборони Австрії Еріха Сімбургера, військова техніка, яку продемонстрували, має усі шанси вийти на міжнародний рівень.

Він також запевнив: «Ми вражені потенціалом оборонного комплексу, який вдалось побачити. Рівень фахівців тут надзвичайно високий. Люди не лише працюють, але й розробляють дуже успішні нові продукти. Для нас було корисно це побачити, адже багато наших колег співпрацюють з Україною».

Своєю чергою, заступник гендиректора «Укроборонпрому» Артур Херувімов зазначив: «Українська військова техніка сьогодні стає світовим брендом, а тризуб – знаком якості. «Доказом цього є значний інтерес іноземних партнерів до техніки та озброєння, котру виготовляють на наших підприємствах».

А Олег Синютка підсумував: «Львівський «Дозор» може конкурувати за якістю та ціною з будь-якими світовими взірцями. «Дозор створювався, як машина, яка здатна захистити наших бійців та протистояти агресії. Але, окрім того, кожен такий бронетранспортер – це вклад в економіку області. А кожна реалізована та відремонтована машина дає додаткові зарплати та робочі місця».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів