Львівське сміття 10 травня заблокували на Хмельниччині

21:57 10 травня 2021 р.

Фото до новини

Група мешканців Старокостянтинова сьогодні, 10 травня, близько шостої вечора заблокувала вантажівки із сміттям зі Львова. Усіх небайдужих містян наразі активісти закликають долучитися до блокування. А на місце прибули поліцейські.

Про це повідомило ХМ-інсайд, пише Dailylviv.

Протистояння старокостянтинівців щодо регулярного вивезення на місцеве сміттєзвалище чужих відходів триває вже кілька років. Зокрема, через перезавантаження непотребом сміттєзвалища Львова, тамтешня влада розвозить сміття по інших регіонах. Неодноразово потрапляло воно й до населених пунктів Хмельниччини, причому – не завжди санкціоновано.

Після деякої паузи, 23 квітня 2021 року влада Старокостянтинова знову розпочала завезення львівського сміття. Але вкотре отримала супротив представників громади.

«Після перекриття фур зі сміттям 27 квітня відбулись переговори між новим начальником Старокостянтинівського ККП Сікорою М.М. та протестувальниками. Сікора М.М. просто благав, щоб дати можливість завезти львівське сміття на певну суму, яка була отримана зі Львова і уже виплачена для працівників ККП», – написали в групі «Старокостянтинів небайдужий», супроводивши допис світлинами.

Далі зазначається, що в результаті переговорів був досягнутий компроміс і на прохання начальника комунального підприємства дали згоду на завезення львівського сміття по 2 фури в день до 10 травня 2021 року.

«Протестувальники зважили на щирі (можливо) нарікання Сікори М.М. на безвихідне становище, яке склалося на Старокостянтинівському ККП. За його словами, він відновив процесс завезення львівського сміття лише з однією метою – виплатити зарплату працівникам підприємства. Для цього і взяв львівські гроші в борг. 9 травня – останній день, коли фура з чужим сміттям могла з’явитися на території нашої громади», – йдеться у дописі.

Проте сьогодні, 10 травня, вантажівки з непотребом зі Львова знову прибули на територію міста.

Згідно з інформацією Хмельницької ОДА щодо стану поводження з відходами у Хмельницькій області, існують проблеми з перевантаженістю полігонів. Зокрема, потребують розширення або закриття полігони у містах Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Нетішин, Славута, Старокостянтинів, Шепетівка.

Загалом на території  регіону нараховується 746 полігонів та сміттєзвалищ, у тому числі 21 міський (районний) полігон твердих побутових відходів, 14 селищних та 711 сільських сміттєзвалищ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів