Львівська ОДА ініціюватиме продовження пільгового періоду митного оформлення «євроблях»

15:32 7 лютого 2019 р.

Фото до новини

7 лютого у Львівській обласній державній адміністрації відбувся «круглий стіл», на якому розглянули поточний стан та проблемні питання митного оформлення транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Участь у «круглому столі», взяв перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський, начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук, керівники державних установ та організацій, начальники митних постів і управлінь Львівської митниці ДФС, керівники громадських організацій та асоціативних структур, а також митні брокери».

Ростислав Замлинський зазначив: «Ми зібралися сьогодні, аби спільно розглянути проблемні питання та дійти до спільного знаменника у їх вирішенні. Окрім того, висловимо нашу принципову позицію щодо виконання закону, згідно з яким передбачили пільговий періоду для митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації та термінів його виконання».

У ході зустрічі Левко Прокіпчук ознайомив присутніх із станом розмитнення транспортних засобів на іноземній реєстрації, після чого розповів: «З 25 листопада по 5 лютого Львівська митниця ДФС оформила понад 12 тисяч транспортних засобів згідно з новими законами. Із них 7600 – транспортні засоби, які раніше були на території України, так звані «євробляхи».

Левко Прокіпчук повідомив про те, що Львівська митниця ДФС збільшила кількість працівників у підрозділі з найбільшим навантаженням – в відділі митного оформлення транспортних засобів, який розташований у місті Городок. Відтак, раніше там налічувалось дев’ятеро посадових осіб, тепер – 25.

Начальник Львівської митниці ДФС зазначив: «Окрім того, у нас вже здійснюється оформлення таких автомобілів у шістьох підрозділах – Скнилівському, де є найбільша чисельність, у відділі митного оформлення Малехів, Яворів, Запитів, Стрий та Дрогобич».

Відтак, за результатами круглого столу Львівська обласна державна адміністрація спільно з Львівською митницею ДФС напрацюють звернення щодо продовження пільгового періоду для митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів