Львівська облрада передбачила 62 млн грн на соціальну підтримку окремих категорій громадян

13:49 18 лютого 2021 р.

Фото до новини

Львівська обласна рада передбачила 62 млн грн на реалізацію Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області. Відповідну програму прийняли обласні депутати сьогодні, 18 лютого.

Про це інформує пресслужба ЛОР, пише DailyLviv.

Основна увага у програмі зосереджена на соціальній підтримці осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах. Йдеться про ветеранів війни, осіб з інвалідністю, людей похилого віку, малозабезпечені верстви населення, багатодітні сім’ї тощо.

Окрім того, передбачена виплата адресної грошової допомоги ветеранам Української Повстанської Армії, родинам померлих та реабілітованим жертвам репресій комуністичного тоталітарного режиму. А також відшкодування витрат на поховання учасників національно-визвольних змагань.

Також мешканці області можуть в межах цієї програми звертатися  за  одноразовою адресною допомогою.

На компенсацію пільгового перевезення громадян на автомобільному та залізничному транспорту, за словами заступника директора департаменту соціального захисту населення ОДА Віктора Степанюка, закладено 3 млн грн. «На території Львівщини налічується 248 тисяч осіб, які мають право на пільговий проїзд. Також буде створено реєстр обліку осіб пільгових категорій для впровадження в перспективі автоматизованої системи обліку проїзду», - додав він.

Програма також спрямована на розвиток ринку соціальних послуг на Львівщині, а також співпраці громадських організацій із соціальною спрямованістю.
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів