Львівська митниця видала найбільше сертифікатів на експорт товарів в три країни. Що вивозять

12:24 11 серпня 2021 р.

Фото до новини

Львівська митниця видала майже 2000 сертифікатів EUR.1 на експорт українських товарів.

Про це інформує Львівська митниця, пише Dailylviv.com.

За повідомленням, Львівська митниця в повному обсязі  забезпечує виконання угод про вільну торгівлю укладених Україною в частині видавання експортерам сертифікатів з перевезення товарів українського походження форми EUR.1. У липні цього року митниця видала 1873 сертифікати форми EUR.1 до країн ЄС, що на 15% більше ніж за аналогічний період 2020 року.

Відтак, виробники та експортери отримали сертифікати з перевезення товару EUR.1 на соняшникову та соєву олію, лісоматеріали, плити ДВП, морожені ягоди, а також готову продукцію, виготовлену з сировини іноземного замовника: кабельні мережі, текстильні вироби тощо.

Найбільше сертифікатів видали на товари, що експортувалися до Польщі, Німеччини, Чехії.

Довідка

Такий Сертифікат видається у випадку, якщо його потрібно пред’явити при ввезенні на митну територію країн ЄС, ЄАВТ, Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, Чорногорії, Грузії та Держави Ізраїль, як доказ того, що товар(и) українського походження відповідає вимогам правил щодо преференційного походження при застосуванні преференційних ставок ввізного мита.

Отримати Сертифікат можна у посадової особи Держмитслужби під час експорту товарів за місцем проведення митного оформлення або після експорту товарів за місцем здійснення митного оформлення, або за місцем державної реєстрації експортера.

З метою забезпечення спрощеного допуску товарів українського походження на зовнішні ринки, з наданням преференційного режиму оподаткування Держмитслужбою на веб-порталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі», за адресою https://cabinet.customs.gov.ua/certorigcheck, запроваджено сервіс перевірки факту видачі сертифікатів з перевезення (походження) форми EUR.1 в режимі реального часу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів