Львівська міськрада уклала угоду з ЄБРР про кредитування електронного квитка

11:50 17 листопада 2016 р.

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть «Львівавтодору» 10 мільйонів євро.

У прес-службі Львівської міськради повідомили в четвер, 17 листопада, що сьогодні в ЛМР підписали угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) щодо кредитного фінансування проекту автоматизованого збору оплати за проїзд у громадському транспорті. Відтак, «Львівавтодор» отримає від ЄБРР 10 мільйонів євро, які будуть використаний на закупівлю, встановлення та експлуатацію необхідного апаратного та програмного забезпечення, а також електронних карток. 

Директор представництва ЄБРР в Україні Аджунер Шевкі повідомив із цього приводу: «Як завжди, Львів уже вчергове на передовій впровадження високих технологій, і саме підписанням цього документу ми бачимо приклад, коли впроваджується електронний квиток. Це є частиною масштабного проекту, який з’єднає центр міста і великий спальний район Сихів. Ми хочемо тільки побажати мешканцям Львова побачити ще кращий стан громадського транспорту і сподіваємося, що далі будемо успішно співпрацювати». 

Термін кредиту – 13 років з пільговим періодом три роки після підписання кредитного договору. Тривалість реалізації заходів проекту становитиме близько двох років. Відсоткова ставка за користування кредитними коштами – шестимісячна міжбанківська ставка Єврозони та маржа 7% річних. Позичальником визначено ЛКП «Львівавтодор», однак, аби гарантувати виконання ним зобов’язань, кредит нададуть під муніципальну гарантію.

Під час реалізації проекту передбачається здійснити оснащення громадського транспорту міста засобами автоматизованого прийому та обробки платежів, розбудувати мережу продажу та поповнення засобів оплати проїзду, розгорнути центри обслуговування користувачів, побудувати системи центрального офісу, здійснити інтеграцію з існуючими транспортними системами міста.

Директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза розповів: «Шість років ми активно співпрацюємо з Європейським банком реконструкції та розвитку в рамках інфраструктурних проектів. За цей час ми отримали багато нових навиків, вивчили правила, процедури, показали хорошу, стабільно якісну роботу. Впровадження нового проекту «Електронний квиток» змінить не лише інфраструктуру, але й порядок ведення бізнесу, який є надзвичайно нечистий на руку. Ми зрівняємо всіх пасажирів. Тобто для водіїв не буде ні пільговиків, ні тих, хто платить. Основним для них буде якісне надання послуг. Це надзвичайно важливий проект. Я думаю, що з командою ЄБРР, із їхніми консультантами через півтора-два роки ми урочисто відкриємо цей проект, як зараз будемо відкривати трамвай на Сихів». 

Своєю чергою, керівник міського управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Ольга Сивак запевнила: «Електронний квиток – це не тільки зручність, але й можливість відслідкувати пасажиропотоки, оскільки і в електротранспорті, і в маршрутках будуть встановлені GPS-навігатори. Ми зможемо краще планувати транспортні маршрути і вивести значну частину перевезень з тіні. При мінімальних розрахунках нам вдасться легалізувати принаймні 20% транспортних доходів. Світова практика показує, що цей показник може сягнути навіть 40-50%».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів