Львівська міськрада продовжуватиме брати кредити ЄІБ

16:10 29 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

На розгляд сесії міської ради винесли ухвалу «Про погодження істотних умов участі ЛКП «Львівелектротранс» та ЛК АТП № 1 у проекті «Міський громадський транспорт України».

Директор департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Ірина Кулинич доповіла на сесії ЛМР: «Ми вже голосували проект ухвали про підтримку участі Львова у проектах Європейського інвестиційного банку. Наступною ухвалою є сьогоднішній проект ухвали, а після цієї ще буде не менше як три-чотири ухвали по цьому питанню.

Прийняття даної ухвали дасть змогу продовжити процедуру залучення кредитних коштів ЄІБ та розпочати закупівлю 10 трамваїв та 100 автобусів у 2019 році».
«Зокрема ця ухвала визначає попередні істотні умови договору на придбання рухомого складу нашими комунальними підприємствами під державну гарантію Європейським інвестиційним банко. На сьогодні більш інформації від Міністерства інфраструктури України і ЄІБ немає», – зазначила Ірина Кулинич.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий наголосив: «Ми цей проект опрацьовуємо з Європейським інвестиційним банком вже більше трьох років. Знаючи динаміку, яка є, то напевно ці автобуси прийдуть після 2020 року. Також, цей кредит місто може отримати під державні гарантії, терміном на 22 роки. А коли хтось дає кредит на 22 роки – це вже не кредит – це інвестиція».

Відтак, міський голова дав доручення підготувати розпорядження про створення робочої групи за участю профільного заступника з питань житлово-комунального господарства, директора департаменту житлового господарства та інфраструктури, керівника управління транспорту та представників від депутатських фракцій щодо напрямків розвитку громадського транспорту міста, а також запевнив, що не підпише цю ухвалу, поки члени робочої групи від депутатів не підтвердять, що вони отримали всю необхідну інформацію на свої запитання щодо транспортної галузі Львова. Про це повідомили в четвер, 29 листопада, в прес-службі Львівської міськради

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів