Львівщина розвиватиме туризм спільно зі сусідніми областями

15:32 23 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У середу, 23 січня, в селищі Славське відбулась друга зустріч представників територіальних громад сусідніх регіонів Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей з метою координації співробітництва задля розвитку дорожньої та туристичної інфраструктури, обміну туристичними потоками та збільшення тривалості перебування туристів в Карпатах.

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Участь у заході взяв перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський, головний радник з питань врядування Проекту «ПРОМІС» Кейді Ворд, директор Туристичної Асоціації Івано-Франківщини Оксана Федорович , голови органів місцевого самоврядування, громад, що об'єднуються, експертне середовище та бізнес. Увагу присутніх звернули на успішну реалізацію Проекту секторальної підтримки ЄС «Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині», який розрахований на 2018-2020 роки».

«14 грудня 2018 року представники місцевого самоврядування Славської ОТГ Львівської області, селища Вигода та міста Долина Івано-Франківської області підписали меморандум, який став відправною точкою для співробітництва в сфері економічного розвитку цих громад та створення субрегіонального кластера. Відтак, громади, що підписали меморандум, мають потужний туристично-рекреаційний потенціал та прагнуть активно розвивати інфраструктуру відпочинку», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Зокрема, на території Славської ОТГ планується побудувати сучасний європейський гірськолижний курорт. Такий потужний центр туризму потребуватиме розгалуженої інфраструктури доріг, пішохідних та велосипедних шляхів, відпочинкових та оздоровчих комплексів, індустрії розваг тощо», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Славська громада вже розпочала проектування та будівництво відповідної дороги, яка в перспективі забезпечить їй доступ до регіональної дороги Р-21 «Долина-Хуст». Це дозволить налагодити логістичні зв’язки із територіями Долинського району Івано-Франківської області та Міжгірського району Закарпатської області, що в свою чергу сприятиме розвитку туристичної сфери на території громад цих регіонів. У межах круглого столу порушили питання туристично-рекреаційного потенціалу субрегіону та кожної із партнерських громад зокрема, а також подальших  кроків спільної роботи, спрямованої на просування субрегіонального туристичного кластеру», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів