«Львівелектротранс» уклав кредитний договір із ЄБРР

13:45 18 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Керівник «Львівелектротрансу» й провідний банкір ЄБРР підписали кредитний договір щодо закупівлі 50 нових тролейбусів.

У прес-службі Львівської міськради повідомили в п’ятницю, 18 січня: «Сьогодні відбулося підписання кредитного договору між ЛКП «Львівелектротранс» і Європейським банком реконструкції та розвитку щодо реалізації проекту модернізації громадського тролейбусного транспорту. Проектом передбачено придбання 50 нових низькопідлогових тролейбусів, реконструкція тролейбусної контактної мережі та двох тролейбусних депо, розташованих на вулицях Промисловій і Тролейбусній».

Керівник «Львівелектротрансу» Вячеслава Кокошка зазначив: «Відповідно до підписаного договору буде закуповуватися 50 нових тролейбусів, також проведена реконструкція тролейбусних депо та реконструкція контактної мережі, щоб тролейбуси рухалися швидко, якісно, і графічно».

Натомість заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий розповів: «У цей проект входить закупівля 50 нових тролейбусів, реконструкція тролейбусної контактної мережі та реконструкція тролейбусного депо. Останнім пунктом для того, щоб ми почали закупівлю тролейбусів і реконструкцію, необхідно буде підписати договір гарантії між Львівською міською радою ЄБРР. Підписання цього договору заплановано приблизно на середину-кінець лютого. Щоб прискорити процес закупівлі 50 нових тролейбусів, з погодження ЄБРР, ми розпочали тендер на придбання тролейбусів раніше, щоб на момент підписання усіх договорів ми вже мали визначеного переможця».

Андрій Білий також зазначив: «Щодо реконструкції тролейбусної контактної мережі, то вже декілька проектів знаходиться на експертизі. Тому ми швидко зможемо почати проводити тендери на визначення підрядника і зможемо почати реконструкції. Передбачено замінити більшу частина аварійної контактної мережі під час цього проекту. Також зараз завершується розробка ТЕО на реконструкцію тролейбусного депо. Після цього ми оголосимо тендер на проектування. Отож, на кінець року плануємо мати вже частину реконструйованих контактних мереж, мати нові тролейбуси і мати проект на реконструкцію депо, ремонт якого розпочнемо наступного року».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів