Львівавтодор повідомив результати роботи «таємних пасажирів» у громадському транспорті

11:39 24 вересня 2024 р.

Фото до новини

Упродовж восьми місяців працівники контролю залучені до проєкту «таємний пасажир». Вони у цивільному одязі фіксують порушення зі сторони водіїв і пасажирів.

За 8 місяців працівники відділу контролю ЛКП «Львівавтодор» зафіксували 215 випадків, коли водії міського громадського транспорту не видавали пасажирам квитки при оплаті проїзду готівкою. Левову частку таких випадків - 204 - фіксували «таємні пасажири». Скеровано 39 заяв в поліцію та Укртрансбезпеку.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Протягом восьми місяців працівники контролю залучені до проєкту «таємний пасажир». Вони у цивільному одязі фіксують порушення зі сторони водіїв і пасажирів. Так, за цей час працівники у цивільному задокументували у 30 разів більше порушень зі сторони водіїв щодо невидачі паперових квитків, ніж виявили інспектори-контролери у спеціальній формі – 204 та 11 випадків відповідно. Перевізники поінформовані про кожен такий випадок», - повідомили в ЛКП «Львівавтодор».

Читайте також: Водіїв громадського транспорту у Львові контролери ловлять на крадіжках і шахрайстві

Як поінформували в ЛК АТП-1, за невидачу квитка водій отримує попередження і штраф у розмірі 2 тис. грн.

Нагадаємо, при оплаті готівкою у громадському транспорті Львова водій зобов’язаний видати пасажиру разовий паперовий квиток. На квитку є QR-код з інформацією про номер маршруту, день та час купівлі квитка. Квиток треба обов’язково зберігати до кінця поїздки. Додамо, для пасажира штраф за неоплачений/незавалідований проїзд складає 300 грн.

Читайте також: За що у Львові контролери виписали 1084 штрафи

Водночас пасажирам наголошують: найдешевшими у громадському транспорті є безготівкові поїздки поїздки: з загальною ЛеоКарт – 13 грн та  зі студентською ЛеоКарт – 6,5 грн . Крім того, для власників ЛеоКарт доступні безоплатні пересадки в межах 40 хвилин, що дозволяє ще більше економити на проїзді.  Вартість поїздки при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC складає 15 грн. Тоді як при оплаті готівкою у водія – 25 грн.  Додамо, на сьогодні проїзд готівкою оплачують лише 19% пасажирів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів