Львів вкладає в каналізування мільйони, а мешканці не приєднуються,- ЛМР

13:51 29 січня 2021 р.

Фото до новини

З 2016 року у Львові діє програма модернізації каналізаційного господарства міста. Впродовж 2016−2020 року на реалізацію цієї програми з міського бюджету було надано 199 млн грн. З них 133 млн грн використано на каналізування неканалізованих районів Львова.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

Як зауважує Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, на превеликий жаль, лише незначний відсоток мешканців каналізованих вулиць доєднався до мережі.

«За останні 5 років у каналізування неканалізованих районів Львова ми вклали 133 млн грн, провели роботи з каналізування у тих районах, де мешканці не мали каналізації. Зокрема, це вулиці Голубця, Поморянська, Миргородська, Корецька, Купчинського, Польова, Горіхова, Горівська, Січнева, Дріжджева, Зборівська, Милорадовича, Тернова, Болбочана, район вулиць Ряснянська-Брюховецька, Січова, Полуднева, Зимновідська-Станційна, Тракт Глинянський (Кошова, Козацька, Табірна), Лучка, Грядкова, Черкаська, На Чвертях, Старознесенська (до вул. Богданівська), також побудовано напірно-самотічний каналізаційний колектор у смт Рудно.

Відповідно, станом на сьогодні неканалізованими залишаються лише 79 вуличок. Це 1,5% від загальної кількості мешканців Львова", — розповідає Ірина

За її словами, зараз є 6 перехідних об'єктів у каналізуванні. Загальна вартість виконання робіт становить 182 млн грн. Це вул. Яновського-Прилбицька, район «Старої Левандівки», вул. Яловець-Букова, вул. Подолинського-Тарасівська, вул. Черкаська і смт Рудно. Також є виготовлене ПКД на 12 об'єктів. На ці роботи треба 343 млн грн.

«Однак тут варто відзначити, що, на превеликий жаль, коли ми проводимо каналізацію на тій чи іншій вулиці, то ситуація відбувається таким чином: спочатку мешканці ініціюють виконання цих робіт, прагнуть, щоб їхня вулиця була каналізована, щоб не мати вигрібних ям, а все було цивілізовано, та коли завершуємо роботи і каналізація прокладена, лише невеликий відсоток мешканців приєднується до каналізаційної мережі. Отож, із міського бюджету виділяють десятки мільйонів гривень, вулицю каналізують, а мешканці не доєднуються.

До прикладу, вулиця Яловець. Там є 101 абонент, тобто 101 будинок. Загальна вартість будівництва каналізаційної мережі на цій вулиці становила 5 млн 165 тис грн. Та лише 39 абонентів доєдналися до каналізаційної мережі. На вулицях Козацька, Кошова, Яричівська є 161 абонент, а лише 67 доєдналися. На каналізування цих вулиць з бюджету міста витратили 8 млн 107 тис грн", — наголосила Ірина Маруняк.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів