Львів бере 12 млн євро кредиту на нові трамваї

14:21 2 вересня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 2 вересня, підписано договір на оновлення трамвайного парку у Львові. Місто отримає 12 млн євро кредиту від ЄІБ на закупівлю 10 нових низькопідлогових трамваїв. Ще 8,8 млн євро буде додатково дофінансовано з міського бюджету.

Про це інформує Урядовий портал.

Договір підписано в рамках проекту “Міський громадський транспорт України”, який реалізують Міністерство інфраструктури України, Європейський інвестиційний банк та місцева влада, триває оновлення громадського транспорту в різних містах України.

“Ми продовжуємо роботу з оновлення парків громадського транспорту у різних містах України у співпраці з ЄІБ та місцевою владою. Вже підписані перші договори у Луцьку, Харкові та Сумах на придбання сучасних та зручних тролейбусів. На черзі – реалізація проекту із закупівлі трамваїв у Львові. Вдячний нашим партнерам за співпрацю та підтримку. Сучасний наземний транспорт має бути екологічним, комфортним і працювати для людей!” – наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

“Закупівля нових низькопідлогових трамвайних вагонів – це один із двох основних шляхів оновлення трамвайного парку у Львові. Згідно з нашими планами, до кінця 2025 року ми маємо повністю оновити та осучаснити трамвайний парк, а саме – закупити 10 нових 5-секційних трамваїв та капітально відновити й модернізувати до 50 старих Tatra KT4-SU”, – зазначив директор львівського комунального підприємства “Львівелектротранс” Андрій Свищо.

Участь у проекті “Міський громадський транспорт України” також беруть інші міста України, зокрема, Запоріжжя, Київ, Львів, Одеса, Тернопіль та Чернігів.

Всього на реалізацію проекту буде спрямовано близько 400 млн євро, з яких 200 млн євро – кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів