Квартира в Іспанії: переваги та недоліки

14:15 26 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Іспанія чудово підходить для інвестицій в нерухомість. Активна міграція іноземців, інтенсивний туристичний потік дозволяють без проблем здати квартиру, а за необхідності — швидко та вигідно продати її.

 Однак, перш ніж приймати рішення, варто зважити всі «за» і «проти» цього рішення.

lAUZDT4Ua9HO-6UZGzVpaPL8npKo-eOcbCgtgtXcOkTb64oIAndokH6tMJ_JuNUC48-HVw7fQ5-GAct9xOhxPIc5-cPhKmSkGei2gp_HtduTN_qacB0sQhvfh5f5qloC8nl8Cyk8OwQ6Ej56yBnFf5LLNBHYaGbXpvVMqcHSZp9Lgc1RwdMSxQm4aw

Переваги покупки квартири в Іспанії

Завдяки сайту https://geoln.com/ua/property/spain квартира в Іспанії може легко перетворитися з мрії на реальність. Інвестори обирають житло в цій країні з декількох причин.

  1. Постійний потік орендарів. Кількість людей, які приїздять до Іспанії на роботу, навчання та задля еміграції, щорічно зростає. Це означає, що ви завжди зможете знайти охочих винайняти квартиру, особливо у великому місті. Якщо ж ви робите ставку на житло в курортній зоні, попит буде мати сезонний характер, проте навіть в такому випадку прибутковість становитиме біля 5% на рік за рахунок вищої ціни на короткострокове проживання.
  2. Привабливі ціни. Середня вартість квадратного метру в Іспанії в 2022 році становить 1,65 тисяч євро. В спальних районах чимало хороших квартир по 1 тисячі євро/м2. В центральних районах великих міст середня вартість буде близько 2,7 тисяч євро/м2. Загалом навіть у курортній зоні можна купити ліквідну квартиру до 100 тисяч євро.
  3. Зручна іпотека. Іноземець має можливість отримати кредит від будь-якого великого місцевого банку. Достатньо довести свою платоспроможність. Нерезидентам іпотеку видають на строк до 30 років зі ставкою 2,5–3,5%. При цьому розмір кредиту повинен бути більшим за 50 тисяч євро (50–70% від вартості об’єкту).
  4. Офіційний статус власника. Будь-який новоспечений власник нерухомості може подати документи на отримання мультивізи (90 днів в півріччі) або ВНЖ без права на роботу — в залежності від власних інтересів. Вкладаючи 400 тисяч євро і більше в купівлю нерухомості, можна розраховувати на «золоту візу».
  5. Зростання ринку. Експерти з європейської нерухомості називають 2022 рік останнім роком, коли купити житло в Іспанії можна буде за найбільш вигідними цінами. Вартість квадратного метру зростає і з 2023 року вийде на стійкий підйом.

Недоліки квартири в Іспанії

Недоліків у володінні квартирою в Іспанії дуже мало, але про них необхідно знати заздалегідь.

  • Можливі обмеження на оренду. У різних регіонах країни існують свої правила стосовно отримання прибутку від житла. Наприклад, в Мадриді мінімальний термін оренди становить 5 ночей, а на Балеарських островах здавати можна виключно великі об’єкти.
  • Податкова ставка на прибуток від оренди. Якщо власником є нерезидент Іспанії, він буде зобов’язаний сплатити 24% отриманого доходу. Для резидентів країни і громадян ЄС ця сума становить 19–48% залежно від регіону і точного місця реєстрації.

Покупка квартири в Іспанії має значно більше переваг, ніж недоліків. Якщо ви вже давно придивлялися до нерухомості тут, варто поквапитися з оформленнями документів, щоб скористатися найкращими умовами до значного подорожчання квартир.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів