Кому найважче знайти роботу на Львівщині - про це повідомили у Центрі зайнятості

11:52 22 червня 2021 р.

Фото до новини

На Львівщині зріс середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях: на початку червня торік фірми і компанії пропонували потенційним працівникам у середньому 7,8 тис. грн, а станом на 01.06.2021 року – 8,2 тис. грн.

Про це повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, повідомив відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Львівського обласного центру зайнятості, пише Dailylviv. За його словами, станом на 01.06.2021 року в області було 4,4 тис. вільних робочих місць вакантних посад і 24,3 тис. безробітних, 

Найскладніше на зареєстрованому ринку праці знайти роботу продавцям (для 2,2 тис. безробітних є 0,2 тис. вакансій), бухгалтерам (для 0,9 тис.безробітних – 74 вакансії), спеціалістам держслужби (для 0,5 тис. безробітних – 28 вакансій), керівникам підприємств (для 0,4 тис. безробітних – лише п’ять вакансій).

Натомість нестача кадрів спостерігалася за такими професіями як поліцейський, двірник, інспектор, слюсар з ремонту та експлуатації підземних газопроводів, електромонтер з експлуатації розподільних мереж, монтер колії та ін.

За нинішніх реалій, аби мати роботу та зарплату, потрібно вчитися. До цього спонукають такі фактори як діджиталізація, розвиток новітніх
технологій та мережі Інтернет. Для підвищення конкурентоспроможності безробітних служба зайнятості організовує для них професійний вишкіл за
35 робітничими професіями, які користуються попитом у працедавців, а також за 32 напрямами курсів цільового призначення.

На думку фахівців з профорієнтації, сьогодні, щоб залишатися в тренді на ринку праці, важливо розвивати як м’які соціальні (Soft Skills) навички (лідерство, багатозадачність, критичне мислення, командна праця, креативність), так і тверді (Hard Skills), а це – цифрова компетентність: здатність аналізувати інформацію, комунікувати та взаємодіяти у цифровому суспільстві, створювати цифровий контент, медіаграмотність, а також знання іноземних мов.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів