Класифікація та різновиди радіаторів опалення

20:12 7 липня 2022 р.

Фото до новини

Фахівці вважають, щоб обігріти один квадратний метр площі, достатньо 100 Вт потужності. Однак такий розрахунок здійснюється за однієї умови.

Для створення ефективної системи опалення, недостатньо прийти до будь-якого магазину та придбати батареї, що сподобалися. Щоб система працювала злагоджено та ефективно, але з мінімальними енергетичними витратами, необхідне здійснення особливих розрахунків, щоб визначитися з тепловою потужністю.

Як розрахувати теплову потужність обладнання?

Важливим фактором є особливості квартири. Щоб радіатори від teplogarant працювали ефективно, при їх виборі орієнтуються на площу приміщення. Саме з її допомогою можна розраховувати теплову потужність. Обчисливши значення, можна визначитися з довжиною секцій, яка необхідна для установки.

Фахівці вважають, щоб обігріти один квадратний метр площі, достатньо 100 Вт потужності. Однак такий розрахунок здійснюється за однієї умови. У кімнаті має бути лише одне вікно та одна стіна, яка контактує з навколишнім середовищем. Якщо ж у кімнаті більше зовнішніх стін, квартира кутова, то потужності 100 Вт буде недостатньо, тому її доведеться збільшити. Розрахунки необхідно коригувати, залежно від особливостей приміщення та будинку. Кімнати із високими стелями вимагають більше тепла для обігріву. Відповідно потужність також доведеться збільшити. Оптимальна температура теплоносія, який циркулює в системі, має дорівнювати 60-70 градусів.

Як обрати радіатор опалення для квартири?

Якщо монтаж здійснюється на працюючу систему, вже встановлено стояки, необхідно визначитись з тиском у системі. Деякі моделі працюють виключно на низькому тиску. Також враховується максимальна температура. Деякі моделі не працюють за дуже високих температур.

Радіатори відрізняються не тільки матеріалами виготовлення, але і своєю конструкцією, формою:

  • Панельні. Складаються з двох пластин, між якими циркулює гаряча вода або інший теплоносій. Ефективність роботи обумовлена наявністю між панелями конвекційних пристроїв. Це своєрідний симбіоз звичайної батареї та конвектора.
  • Секційні. Це стандартні батареї, які складаються одразу з кількох секцій. Шляхом додавання або демонтажу секцій, вдасться регулювати нагрівання теплоносія та температуру в кімнаті.
  • Трубчасті. Найчастіше виготовлені з нержавіючої сталі і є симбіозом декількох труб. Найчастіше виготовляють вертикальні та горизонтальні моделі.

Важливо враховувати хімічний склад рідини, що знаходиться у радіаторах опалення. Агресивні розчини можуть псувати внутрішню поверхню радіатора. У такому разі обирають моделі стійкі до корозії, інертні до деяких хімічних речовин. Основна особливість централізованого опалення у постійних перепадах тиску. Тиск у системі постійно змінюється, провокуючи гідроудари. Такі процеси призводять до швидкого зношування радіаторів, тому краще обирати пристрої, розраховані на роботу при високому тиску.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів