Керівник «Укренерго» повідомив, за яких умов наступного тижня можуть розпочати вимкнення електропостачання

20:06 24 листопада 2023 р.

Фото до новини

Економити електроенергію повинні не тільки домогосподарства, але й промислові споживачі.

Дефіциту електроенергії в Україні наразі немає і у вихідні його також не прогнозують. Але наступний тиждень буде складним, тож заклик енергетиків щодо ощадливого споживання залишається актуальним. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, пише DailyLviv.com.

«На наступному тижні буде знову складно, знову може виникати дефіцит в системі, коли нам треба буде знаходити якісь інструменти, як оператору енергосистеми, для того, щоб скомпенсувати нестачу електроенергії від електростанцій. Це може бути імпорт електроенергії з Європи, запит аварійної допомоги, яким ми користувалися уже двічі впродовж цього тижня. Ми сподіваємося, що аварійність блоків на електростанціях буде нижчою, і у нас буде в розпорядженні більше генерації для того, щоб покривати споживання», – зазначив керівник "Укренерго".

Він підкреслив, що дослухатися до порад економити електроенергію мають не тільки домогосподарства, але й промислові споживачі. 

«Якщо підприємства в тому числі будуть переносити, по можливості, споживання електроенергії на нічний час, то в нас є всі шанси обійтися і без відключень Але це, безумовно, за умови, що не буде такої високої аварійності на електростанціях і що ми будемо використовувати можливість імпорту з Європи, яку "Укренерго" відкриває для української енергосистеми», – пояснив Кудрицький.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів