Капітальний триповерховий будинок Інституту банківської справи у центрі Львова продають. Просять $213 за м кв

16:47 5 січня 2024 р.

Фото до новини

Стартова ціна об'єкта становить 11 млн 776 тис. гривень.

Про це інформує Prozzoro, пише DailyLviv.com

Регіональне відділення фонду Держмайна виставило на продаж будинок, що розташований у Львові на проспекті Шевченка, 9. Раніше цей будинок належав Інституту банківської справи, проте наразі балансоутримувачем є Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти». 

Аукціон заплановано на 19 січня.

Стартова ціна об'єкта становить 11 млн 776 тис. гривень. 

В оголошенні йдеться про триповерховий цегляний будинок зі загальною площею 1382 кв.м. Будинок перебуває в задовільному стані. 

Як відомо, будівлю від 2018 року орендує ТОВ «АйКю Холдинг». За інформацією Youcontrol, стовідсотковим власником «АйКю Холдинг», у статутний фонд якого внесено 15 млн грн, є Зіновій Козицький. Керівник «АйКю Холдинг» Андрій Матолич є позаштатним радником начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, сина Зіновія Козицького. 

Згідно зі законодавством, договір оренди зберігає чинність для нового власника приватизованого майна.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року "Укрексімбанк" виставив на аукціон свій офіс у центрі Львова, за кілька сотень метрів від нинішнього об'єкта Фонду держмайна. Стартував "Укрексімбанк" зі суми 374 млн грн за 7 108 метрів квадратних, тобто $1314.

19 січня 2024 року з аукціону також продаватимуть 4,8 квадратних метрів нежитлового приміщення комунальної власності у Львові. Стартова ціна - 312 тисяч гривень.

Читайте також: На Львівщині найдорожче продали готель

Довідка

Триповерховий будинок, у якому донедавна був інститут банківської справи, споруджений у 1849 р. у стилі класицизму. Сучасного вигляду будівля набула після перебудови 1888 р. у стилі історизму (неоренесансу) за проєктом арх. Й. Кшижановського.

У 2 пол. ХІХ ст. тут діяла гімназія ім. королеви Ядвіґи.

Сьогодні будинок є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Будинок розташований у центральній частині міста на території колишнього Галицького передмістя, включеного наприкінці XVIII ст. до міської території. Будівля є інтегральною частиною архітектурного ансамблю проспекту Шевченка (колишньої вул. Академічної). Як компонент східного тракту забудови проспекту, вона формує її торець на півночі.

Будинок мурований з цегли, триповерховий, прямокутний в плані, з трьома фасадами. З боку вул. Нижанківського – виступи ризалітів з заокругленими кутами і пристінками. Перекритий двосхилим дахом.

В оздобленні фасадів використані ренесансні елементи. Нижній ярус суцільно оздоблений рустом; вище, на рівні третього поверху, переважає вертикальний ритм аркових віконних прорізів, фланкованих пілястрами. Композицію зовнішнього вистрою завершує карниз на подвійних консолях. У центрі північного фасаду акцентовано ліпний картуш з гербом міста.

Планувальна структура – коридорного типу з одностороннім розташуванням кабінетів та аудиторій. Сходова клітка з тримаршовими парадними сходами розміщена у блоці центрального ризаліту. З півдня перед сходами розташовано вестибюль, до якого веде головний вхід з вул. Нижанківського.

Власниками будинку в різні часи були: Барон Ґреґор (Gregor Baron), Кєльбінський Станіслав (Stanisław Kielbiński), Леваковський Роман (Roman Lewakowski) – архітектор. Теренкочі Владислав (Władysław Terenkoczy). 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів