Інтервенція в Крим коштуватиме Росії щонайменше $100 млрд., – експерт

13:45 6 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ua-ekonomist.com

Ректор Міжнародного інститут бізнесу, професор Олександр Савченко стверджує, що введенням військ на півострів Путін уже позбавив свою країну 1,5-2% ВВП.

Експерт заявив у четвер у коментарі «Тиждень.ua»: «Незаконне і безпідставне введення військ на територію України уже коштувало Росії 1,5-2% ВВП і ще 3-4% інфляції. Тобто в Росії починають знижуватися стандарти життя. В залежності від розміру зменшення доходів на душу населення це вестиме до масових протестів. Якщо вони будуть менші ще на 10%, то це – революція, якщо більше 20% - громадянська війна».

Савченко також повідомив: «На стабілізацію рубля до позначки 40 рублів за євро Росія потратила буквально за день-два близько $6-7 млрд. Це при тому, що фондовий ринок ще не зруйнований, але на грані. Падіння (курсу рубля. – Ред.) за день більше 10%. Ще одне-два таких падіння і російська економіка зазнає дуже суттєвих втрат».

За словами Савченка, російський фондовий ринок втратив буквально за день близько $60 млрд. Відтак експерт вважає: «Це абсолютно точно вплине на реальні темпи ВВП. Минулого року цей показник становив 1,2%, цього року очікували на рівні 2%. Однак лише цими днями ВВП наблизилося до нуля. Від таких непродуманих кроків російська економіка може втратити, за моїми прогнозами, близько $100 млрд».

Причиною таких втрат для РФ, зауважує ректор Міжнародного інститут бізнесу, є неефективна зовнішньоекономічна політика. Тому він сподівається, що «російські фахівці донесуть, що треба кардинальним чином змінювати і зовнішньоекономічну політику, і, зокрема, відсторонити тих російських радників типу Суркова, Глазьєва, тому що це некомпетентні і малоадекватні люди в економіці».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів