Індустріальний парк "Рясне-2" дасть Львову 12 тисяч робочих місць

14:39 26 вересня 2013 р.

Фото до новини

Якщо хтось мудро керуватиме і вестиме бізнес упродовж 30 років на площі 29,5 гектара промислової зони "Рясне-2"

На жовтень-листопад 2013 року Львівська міська рада запланувала проведення конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку "Рясне-2". Адреса парку: м. Львів, вул. Т. Шевченка, промислова зона "Рясне-2", площа -  23,4913 га. Термін функціонування - 30 років. Докладніше - в ухвалі сесії міської ради. 

За попередніми розрахунками департаменту економічної політики Львівської міської ради, для створення і функціонування індустріального парку "Рясне-2" необхідно буде залучити орієнтовно 100 млн. дол. США фінансових та матеріальних ресурсів у грошовому еквіваленті. 

Очікуванні джерела фінансування: державний, обласний, міський бюджети; кошти керуючої компанії, інвесторів і донорських організацій; кошти, залучені інвесторами та керуючою компанією від міжнародних фінансових організацій, у тому числі ЄБРР, Міжнародної фінансової корпорації, Північного інвестиційного банку, Нефко тощо;кошти комерційних банків під заставу об’єктів нерухомості тощо. 

Підприємство-учасник індустріального парку повинно здійснювати виробництво V та IV класів шкідливості за санітарною класифікацією згідно з ДСП-173 із санітарно-захисними зонами 50 м та 100 м відповідно, та охоплювати такі види діяльності як: виробництво деревини та виробів з деревини; целюлозно-паперова промисловість, видавнича справа; виробництво електричного, електронного та оптичного устаткування; виробництво гумових та пластмасових виробів; тощо.

За попередньою оцінкою фахівців, при реалізації цього проекту на території промислової зони може бути створено безпосередньо до 12 тис. робочих місць, не враховуючи постачальників послуг та сировини для забезпечення повноцінного функціонування об’єктів промислової зони. Ця кількість робочих місць дозволить залучати до міського бюджету м. Львова близько 38 млн. грн. щорічно. Надходження від орендної плати за землю складе щорічно близько 2 млн. грн.

Про це департамент економічної політики Львівської міської ради повідомив у відповіді на інформаційний запит Львівського прес-клубу. 

Пільги для підприємств-учасників індустріального парку - при ввезенні на митну територію України від оподаткування митом звільняються:

- устаткування, обладнання та комплектуючі до них, матеріали, що не виробляються в Україні, які не є підакцизними товарами та ввозяться ініціаторами створення - суб’єктами господарювання, керуючими компаніями індустріальних парків для облаштування індустріальних парків;

- устаткування, обладнання та комплектуючі до них, що не виробляються в Україні та не є підакцизними товарами, які ввозяться учасниками індустріальних парків для здійснення господарської діяльності у межах індустріальних парків. 

Треба також пам'ятати про те, що за законом про індустріальний парк він ліквідується у разі, якщо: протягом одного року з дня прийняття рішення про його створення не укладено договір про створення та функціонування індустріального парку; протягом трьох років у межах індустріального парку не здійснюється господарська діяльність його учасниками.

Щоб не сталося так, як трапляється у будівельників: "тощо прийде, тощо зробить".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів