Європейські банки кредитуватимуть аграріїв 7-ми західних областей

10:33 25 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

У 2014 році українсько-данський проект «Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» («Агро-Львів»), який чотири роки допомагав фермерам Львівщини, буде поширено ще на сім західних областей України.


Проект продовжено на 18 місяців. Про це на прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив керівник проекту «Агро-Львів» Ричард Розвадовскі.

Головний акцент, за словами Ричарда Розвадовскі, тепер буде зроблено не на грантах, а на консультаціях і запозиченні досвіду у Європі та з-поміж колег, які вже працюють у проекті.Також буде покращено доступ до кредитування. Виробники зможуть брати кредити від європейських банків, наприклад, на оплату за складування зерна на елеваторі або на якісне насіння чи добрива під заставу власної продукції.

За проектом "Агро-Львів" фермери, які працюють у молочному секторі, вже отримали 5,5 млн грн. Гроші пішли на реконструкцію корівників, придбання обладнання і техніки та ін. Для виробників овочів і фруктів «Агро-Львів» надав 7,7 млн грн.Кошти були використані на будівництво і реконструкцію сховищ, закупівлю обладнання, зведення теплиць та інше, повідомив Ричард Розвадовскі.

Гранти надавали в пропорціях: 40% - фінансування від західного донора, а 60% – гроші виробника або залучення кредитів, розповів Розвадовскі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів