Євроколію від Мостиськ до Львова допоможуть збудувати США

19:20 24 листопада 2023 р.

Фото до новини

USAID допоможе модернізувати дільницю від станції Мостиська, яка розташована на кордоні з Польщею, до Львова (Скнилів).

Про це інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, пише DailyLviv.com.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Укрзалізниця за участі віцепремʼєра з відновлення Олександра Кубракова та Посла США Бріджит Брінк підписали Меморандум про взаєморозуміння. Згідно з ним USAID допоможе модернізувати дільницю від станції Мостиська, яка розташована на кордоні з Польщею, до Львова (Скнилів). Першим етапом стане створення техніко-економічного обґрунтування проєкту.

«Одне з важливих завдань для збільшення експортної спроможності – модернізація та заміна колій, у разі необхідності – побудова нових. Підписання Меморандуму з  USAID матиме відчутний вплив на відновлення української економіки та сприятиме євроінтеграційним процесам загалом.

Також важливо, що ця колія використовуватиметься не тільки для вантажних, але й для пасажирських перевезень у напрямку країн ЄС», – прокоментував віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

На дільниці від Мостиської до Львова побудують євроколію завширшки 1435 мм. Проєкт розвитку включатиме сполучення євроколії з Ужгородом, Ковелем, Чернівцями, а на більш пізньому етапі – з Києвом та сходом України. Також USAID сприятиме інтеграції української залізниці до системи TEN-T. 

Нагадаємо, що від початку широкомасштабного вторгнення USAID - US Agency for International Development надало Уряду України допомогу вартістю понад $21,7 млрд, що робить його одним із найбільших двосторонніх донорів України. Укрзалізниці USAID передав 105 дизель-генераторів. Також Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia та DAI Global підписали меморандум щодо реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Економічна підтримка України», що фінансується USAID.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів