ЄС подарує Україні $2 млрд.

13:18 7 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: grim.in.ua

Як заявив у п’ятницю Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, Євросоюз надасть їх нашій країні у вигляді безповоротного гранту.

Керівник уряду розповів сьогодні під час прес-конференції в Києві за підсумками одноденного робочого до Брюсселя, що Європейський Союз виділить Україні $2 млрд у вигляді безповоротного гранту. Арсеній Яценюк точнив: «Що стосується макрофінансової допомоги ЄС, то $2 млрд – це грантова безповоротна допомога».

За словами Прем’єр-міністра, ці гроші повинні надійти в Україну в першу чергу, а загальний пакет економічної та фінансової допомоги Україні з боку Європи становитиме $15 млрд, або €11 млрд. Зокрема, як уточнив Арсеній Яценюк, більша частина обіцяної допомоги ЄС буде надана європейськими фінансовими організаціями. Прем’єр-міністр зазначив також: «З боку ЄБРР передбачено кредитування в обсязі €5 млрд (до 2020 року), а Європейський інвестиційний банк пообіцяв до €3 млрд. Ці організації фінансують в основному компанії приватного сектора».

Арсеній Яценюк додав, що Європейський Союз відкриє свій ринок для України в односторонньому порядку, що заощадить вітчизняним компаніям величезні гроші – $400 млн в перший же рік дії такої угоди. Про це інформує в п’ятницю «РБК-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів