ЄС надасть фіндопомогу Україні вже в березні

14:16 25 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Більше одного мільярда євро фінансової підтримки ЄС вже у березні готовий надати Україні, яка перебуває на межі банкрутсва.

Про це у Страсбурзі заявив комісар у справах бюджету ЄС Януш Левандовський. Політик підкреслив, що обов’язковою умовою допомоги є проведення реформ новим урядом у Києві, інформує Польське радіо.

«Це є абсолютно виключна фінансова допомога Україні, яка більше ніколи не буде надана без жодних зобов’язань», - наголосив він. Він додав, що країни європейської спільноти більше не можуть собі дозволити «надавати гроші в темну». Окрім допомоги, Україна може розраховувати на позики під невисокий відсоток від європейських банків. Загалом, як очікується, вся фінансова допомога складе більше 20 мільярдів євро.

Як повідомив голова комісії закордонних справ Європейського парламенту Ельмар Брок, крім фінансової допомоги, однією з умов стосунків між ЄС та Україною буде також підписання Угоди про асоціацію влітку. На його переконання, усе повинно відбуватися поступово – спочатку політична та економічна стабілізація, проведення якісних та глибоких реформ. За його словами, йдеться також про лібералізацію візового режиму між Україною та ЄС, а також певні гарантії європейської перспективи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів