Гірники «Львівугілля» вимагають заборговану їм зарплату (відео)

15:41 29 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

Близько півсотні шахтарів державного підприємства «Львівугілля» вимагали виплатити їм заборговану за листопад зарплату.


Відео: телеканал «ZIK»

Близько півсотні шахтарів державного підприємства «Львівугілля» вимагали виплатити їм заборговану за листопад зарплату. Загальна сума – близько 90 мільйонів гривень на усі шахти.

До обласних чиновників гірники прийшли з плакатами « Шахтарям – гідну зарплату», «Не дозволимо зруйнувати вугільну галузь». Представники профспілкових організацій шахтарів вимагали переглянути бюджет і виділити на наступний рік гроші на розвиток шахт «Львіввугілля».

Профспілковий голова шахти «Степова» Степан Ярема наголосив: «Для того, щоб шахти розвивались, нам потрібне нове обладнання», 

За словами голови Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Олега Турчина, закрити львівські шахти – це означає залишити мертве місто – Червоноград. А тому гірники, за його словами, не дозволять закриття шахт.

Олег Турчин також додав: «У нас у цьому році у держбюджеті ні копійки не закладено для розвитку шахт. А це означає знищення львівського вугільного басейну. Ми не хочемо повторювати протести 1989 року. Нас усі уряди закривали. Люди перед Різдвом не мають ні копійки, вони прийшли за зароблені гроші». 

Екс-голова Львівської обладміністрації Юрій Турянський запевнив, що гірникам у найближчі дні виплатять зарплату за листопад. Це питання, за його словами, особисто контролює президент. За словами представника влади, шахти на Львівщині не закриватимуть.

На Львівщині працює дев’ять шахт. За словами гірників, склади завалені вугіллям.

З початком зими в Україні почалися віялові відключення електроенергії.

Компанія «Укренерго» почала застосовувати графіки аварійних відключень. Головною причиною цьому став дефіцит вугілля через бойові дії на сході, який призвів до відсутності на складах ТЕС достатньої кількості палива для виробництва електроенергії.

Про це повідомляє сьогодні, 29 грудня, «Радіо Свобода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів