Гірникам «Львівської вугільної компанії» скерували лише 5% заборгованої зарплати (відео)

14:24 15 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: npgu.net

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України ухвалило надати на погашення боргів працівникам ПАТ «Львівська вугільна компанія» 2 мільйона гривень.

«Після протестів уряд виділив тільки 5% заборгованості по зарплаті», – повідомили сьогодні, 15 травня, на соціальному порталі «Страйк». У повідомленні йдеться також:

Після перемовин між представниками ПАТ «Львівська вугільна компанія» і «Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, ухвалили виділити на погашення боргів 2 мільйони гривень. Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець розповів: «Як вже говорили, 1 млн. грн піде на погашення заборгованості за електроенергію, решта – на зарплати. Звертаю увагу на те, що насправді загальна заборгованість із зарплат на збагачувальній фабриці складає біля 20 млн. грн. На жаль, поки у ході перемовин не вдалося кардинально вирішити питання про стабільну роботу ПАТ «Львівська вугільна компанія». 

Нагадаємо, що 13 травня колектив ПАТ «Львівська вугільна компанія» через хронічну невиплату зарплатні перекрив міжнародну трасу Львів – Рава-Руська. Тільки вмовляння та обіцянки чиновників, що найближчим часом проблеми людей буде вирішено, переконали людей припинити протест».

Про це інформують у п’ятницю на соціальному порталі «Страйк». Натомість у Незалежній профспілці гірників України повідомили сьогодні, 15 травня:

«14 травня у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України відбулися перемовини щодо вирішення ситуації, яка склалася на ПАТ «Львівська вугільна компанія». Голова первинного осередку НПГУ ПАТ «Львівська вугільна компанія» Ольги Шкоропад розповіла про останні домовленості таке:

«Спочатку передбачалося, що їх порівну розділять на погашення заборгованостей із зарплати та за електроенергію. Але наша профспілка виступила за те, щоб усі 2 млн. грн. виплатити людям, аби хоч трохи зняти напругу в колективі.

Перший заступник міністра Ігор Мартиненков домовився з енергетиками про те, щоб вони не відключали фабрику від електропостачання, тому 2 млн. грн, які мають надійти на рахунки підприємства, підуть на погашення заборгованості із зарплати. Хоч це – крихти, бо загальна заборгованість із зарплат (разом з нарахуваннями) на збагачувальній фабриці уже сягає майже 20 млн грн та й борг перед енергетиками теж зростає.

На жаль, у ході перемовин так і не вдалося кардинально вирішити питання стабільної роботи ПАТ «Львівська вугільна компанія». Та невідомо – чи будуть виконані й усі протокольні доручення, тому ми вирішили зібратися у Сокальській райдержадміністрації не зараз, а ближче до кінця місяця. Послухаємо високопосадовців, а тоді ухвалюватимемо рішення про свої подальші дії».

Про це інформують у п’ятницю на сайті Незалежної профспілки гірників України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів