Гід побутовими пилососами: які бувають

10:24 22 лютого 2023 р.

Фото до новини

Це основні типи пилососів. Будь-який здатний задовольнити побутові потреби в підтриманні чистоти.

Навести лад в оселі без сучасного помічника — важко та довго. Розмаїття техніки, представленої на полицях у магазинах, збиває з пантелику покупця. Від цього часто допускається основна помилка — віддається перевага дешевим, привабливим моделям. Утім, вони не завжди виправдовують сподівання. Щоб не розчаруватися, потрібно трішки орієнтуватися в асортименті. У цьому допоможе стаття. 

Для професійних чи побутових потреб

Наявні типи приладів розділяють на 2 класи: 

  • професійні;

  • побутові. 

Перед першими постають масштабні завдання: безперервне оброблення великої площі, всмоктування різноманітного бруду, у тому числі й рідин. Під час домашнього прибирання обсяг робіт значно менший, і з ними добре впораються побутові пилососи. Тут потреби у великій потужності немає, а ось габарити відіграють роль. Однак не тільки розміри розрізняють їх. Мобільність, тип фільтрів, пилозбірників, різновид чистки — далеко не весь перелік характеристик, які поділяють пристрої на групи. 

Надійна класика

Масивний корпус, 2 коліщатка, контейнер для сміття, гофрований шланг, телескопічна труба та універсальна насадка — такий вигляд має звичайний пилосос. Завдяки просторому корпусу є можливість встановити потужний двигун, що забезпечує максимальну силу всмоктування. Зазвичай використовується для наведення ладу в житлових приміщеннях. Є у двох типах.

Сухе прибирання

Конструктивно прості та високопродуктивні. Бруд, що всмоктується, потрапляє до пилозбірника, який є в декількох різновидах: 

  • мішок; 

  • пластиковий контейнер;

  • аквафільтр. 

Найкращі останні, вони очищують поверхні та повітря. Проте дорожчі, більш шумні, габаритні та потребують чистки ємності для збору пилу після кожного використання. 

Вологе очищення

Наділені властивостями віника та швабри одночасно. Це зводить витрати часу на наведення чистоти до мінімуму. Вода із засобом для миття одразу наноситься на поверхню, щітка її обробляє, а потім всмоктує брудну рідину. Залежно від конфігурації можуть використовуватися для плитки, кахлю, стін, килимів, дзеркал. Проте досить габаритні, дорогі. 

Вертикальні електровіники

Принципово інший різновид пилососів. Зовні нагадують швабру. Двигун та пилозбірник розташовані на трубі, через що мають обмежений набір функцій. Але головна їхня перевага — автономність, брак дроту.

Роботизовані девайси 

Новий тип пристроїв, який виконує роботу в автономному режимі. Рівень автоматизації залежить від класу техніки, специфікацій, характеристик. Здатен підтримувати чистоту за розкладом та за відсутності господаря помешкання. Із серйозним забрудненням не впорається. 

Це основні типи пилососів. Будь-який здатний задовольнити побутові потреби в підтриманні чистоти. Втім, краще вибирати, спираючись на обсяги щоденних завдань, які постають перед ним. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів