Фермер з Херсонщини збирає перший урожай кавунів на Львівщині (відео)

09:49 15 серпня 2024 р.

Фото до новини

Майже дві тонни кавунів фермер Степан Горбяк передав прикордонникам 7 прикордонного Карпатського загону.


Про це DailyLviv.com повідомила пресофіцерка Львівського прикордонного загону. Світлана Бурда.

Благодійник Степан Горбяк передав прикордонникам 7 прикордонного Карпатського загону майже дві тонни кавунів.

Чоловік родом із Херсонщини, займається фермерством 25 років. На Херсонщині Степан мав 400 гектарів поля, проте через широкомасштабне вторгнення і окупацію був змушений покинути все – землю, техніку, майно і переїхати.

На Львівщині йому з родиною довелося починати все з початку. На чотирьох гектарах землі сім`я фермера висадила кавуни. Зараз збирають перший урожай, з якого Степан частину передав для прикордонників Львівського загону.

Читайте також: Садовий привіз на Сумщину львівським воїнам пікап з кавунами

«Ми з самого початку займаємося благодійністю. Я вирішив виростити кавуни й передати нашим воїнам, хлопцям і дівчатам, які нас боронять і дають нам можливість працювати й підіймати наш бюджет», - зазначає Степан.

Кавуни пройшли відповідне лабораторне дослідження, мають сертифікати та додатково їх перевірив спеціаліст служби безпечності харчових продуктів.

Львівський кавун, вирощений по херсонській технології, відправиться у всі відділи прикордонної служби загону.

«Кавуни для наших захисників, аби їх порадувати цим смаком літа. Дуже хочеться подарувати такий смак літа і щоб вони відчули його. Хочеться, щоб вони відчули смак свіжості херсонського кавуна, адже хоча вони зараз вирощуються на Львівщині, але за херсонською технологією», - розповіла донька фермера Діана.

Діана є солісткою гурту SOWA. Дівчина з початку повномасштабного вторгнення дала понад 150 благодійних концертів для потреб Сил оборони України. Нещодавно Діана відвідала й прикордонну комендатуру швидкого реагування «Шквал», яка стримувала навалу російських зайд на Вовчанському напрямку. Допомога – це не лише про фінансування чи матеріальну підтримку, але й про моральну підтримку, визнання жертв і зусиль, які приносять наші воїни, захищаючи країну. Це в першу чергу про відповідальність суспільства перед його військом, адже кожен внесок, неважливо – великий чи малий, має значення.

Як додали у Львівській ОВА, Степан Горбяк родом з Херсонщини, де керував сімейним фермерським господарством «Софія 95». Він спеціалізувався на вирощуванні кавунів, зернових та технічних культур на площі 400 га. Через повномасштабний наступ росії на Україну, чоловік вимушений був рятуватись.

Степан евакуювався на Львівщину, а згодом заснував нове господарство у селі Гараєць, що у Добросинсько-Магерівській громаді. 

Зараз Степан Горбяк вирощує кавуни сорту «Талісман» на площі 4 га. У цьому році фермер очікує врожай до 40 центнерів з гектара, який вже почав реалізовувати на місцевих ринках і торгових точках вздовж траси.

Степан Горбяк поділився планами на майбутнє, зазначивши, що наступного року планує збільшити площу під кавунами до 12 га та виділити ще 5 га під вирощування помідорів та перцю. Частину свого першого врожаю він передав військовослужбовцям до військового шпиталю у Львові.

Нагадаємо, на Львівщині вирішили вирощувати овочі, традиційні для затоплених районів Херсонщини.

Читайте також: Кавуни, які вирощують поблизу Львова, двоє братів продавали на площі Ринок (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів