Електропостачання 5 червня: дотримання лімітів або вимкнення - погодинні та аварійні

19:53 4 червня 2024 р.

Фото до новини

Електроенергії значно не вистачає для покриття добових потреб всіх споживачів - промислових і побутових.

Про це повідомило ПАТ НЕК «Укренерго», пише DailyLviv.com. У середу, 5 червня, енергетики прогнозують дефіцит в енергосистемі впродовж доби. Упродовж усієї наступної доби - з 00:00 до 24:00 - діятимуть ліміти на обмеження електропостачання у всіх областях України. А це означає, що будуть застосовані стабілізаційні графіки вимкнення світла, які ще називають погодинними. Вони діятимуть у всій Україні цілодобово. Якщо ж в областях будуть перевищені ліміти енергоспоживання, то обленерго пустять в дію аварійні вимкнення електропостачання.

Читайте такожПо 4-8 годин без електроенергії. На Львівщині запроваджують графіки вимкнень

Раніше сьогодні компанія повідомила, що не зважаючи на неодноразові вимоги «Укренерго» до обленерго дотримувати доведених до областей лімітів, споживання в  Донецькій, Житомирській, Миколаївській, м.Києві та Київській, Кіровоградській, Харківській, Хмельницькій областях продовжило зростати. 

Читайте такожАварійні вимкнення електроенергії на Львівщині

Коли споживання значно перевищило ліміти, «Укренерго» вимушено застосувало з 14:25 аварійні відключення, а з 14:50 - спеціальні графіки аварійних вимкнень для побутових і промислових споживачів в цих регіонах. Можливі перерви в енергопостачанні об’єктів критичної інфраструктури.

Читайте також:Трохи ліпше енергопостачання Укренерго обіцяє лише в суботу-неділю

Ці види обмежень будуть діяти до того часу, доки рівень споживання в областях не повернеться в межі лімітів. Тоді обленерго зможуть повернутися до планових графіків обмежень.

Нагадуємо, вимушені вимкнення електроенергії — наслідок шести комбінованих цілеспрямованих атак росії на українську енергосистему. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

Читайте також: Названо вулиці Львова, де можливе погіршення електропостачання до початку осені

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів