Екоферми, сироварні, веломандри. У 30-кілометровій зоні Львова буде 30 нових турмаршрутів

17:23 21 березня 2024 р.

Фото до новини

Заплановано створити краєзнавчий атлас Львівської агломерації

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У Львові зустрілися представники 12 громад, аби обговорити туристичний потенціал міста та сусідніх до нього населених пунктів. Йшлося, зокрема, про створення туристичного кластеру в межах потенційної Львівської агломерації.

«Туризм – це та галузь, коли у виграші є всі. Так, туристична індустрія Львівської громади зацікавлена, щоб туристи якомога довше залишалися у Львові. Водночас це не менш вигідно і громадам, які мають рекреаційні простори, пам'ятки архітектури та історії, унікальні та не відомі для широкого загалу потенційні туристичні маршрути. Мова ж не лише про популяризацію населених пунктів, а також і про додатковий дохід.

З іншого боку, львів'яни зацікавлені у відпочинку на природі, надто, коли це близько біля Львова. І потенційна агломерація – це можливість починати реалізовувати задумане на практиці на взаємовигідних та рівноправних засадах», – зазначив заступник директора департаменту міської агломерації Роман Кізима.

Починати вирішили з розвитку та популяризації туристичних маршрутів. Так, погодили, що у кожній з громад буде визначено 2-3 маршрути, зокрема і вело-, які занесуть до загальної туристичної бази. Також напрацьовуватимуть додаткові туристичні можливості умовно в 30-кілометровій зоні. Розширюватимуть туристичну мапу. Доповнюватимуть базу туристично привабливих маршрутів. Робитимуть дорожню карту. Зокрема, будуть враховувати таку родзинку громад, як власне виробництво – екоферми, сироварні тощо. Та використовувати це як додатковий туристичний магніт.

Також заплановано створити краєзнавчий атлас Львівської агломерації тощо.

«Усе це дозволить запропонувати мешканцям громад багато варіантів, як можна проводити дозвілля не лише в межах одного населеного пункту, а використовуючи потенціал агломерації. Для цього залучатимуть ресурси управління туризму та КП «Центр розвитку туризму», - зазначили у департаменті міської агломерації ЛМР.

Нагадаємо, у листопаді минулого року було погоджено першу та єдину в Україні Стратегію розвитку потенційної Львівської агломерації до 2027 року. В межах Стратегії було напрацьовано 24 ідеї міжмуніципальних проєктів, які можна опрацьовувати та реалізовувати. Там, зокрема, йдеться і про розвиток туризму.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів