Вулицю Мазепи у Львові планують розширити з двох до чотирьох смуг

20:43 26 листопада 2020 р.

Фото до новини

2-кілометрову вул. Мазепи, що розташована на півночі міста в Шевченківському районі, планують розширити з двох до чотирьох смуг та кардинально перепланувати.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

Зокрема, на перехресті вул. Мазепи і вул. Замарстинівської передбачено влаштування кільцевої розв’язки з двома смугами руху.

Розмови про реконструкцію цієї вулиці тривають вже кілька років. Проект виготовили ще три роки тому в ЛКП «Інститут просторового розвитку». Ця ж проектна організація частково розробляла проект реконструкції вул. Грінченка.

У четвер, 26 листопада, у прес-службі ЛМР повідомили, що ремонт вулиці Мазепи, а також Грінченка буде проведено за кошти ЄІБ.

«Ці вулиці є одними з найважливіших магістралей північної частини Львова. Вони мають значно більше транспортне навантаження, ніж інші хордові магістралі Львова, оскільки це ділянки, де розривається кільце об'їзної дороги Львова. Є значна кількість вантажного транспорту міжміського та міжнародного сполучення. У той самий час вулиці є щільно забудовані багатоповерховим житлом. Інфраструктура мікрорайону сильно зношена. Проте район дуже важливий також і з точки зору охорони здоров’я — тут розташований найбільший в місті комплекс лікарень, зокрема дитячих. Окрім цього, район розвивається — триває будівництво нових житлових кварталів, офісів, торгово-розважальних центрів, оновлюються лікарні», – зазначили у прес-службі ЛМР.

Довідка

Європейський інвестиційний банк надає фінансову допомогу для міст України в рамках проекту «Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України». Для підтримки ЄІБ обрав шість міст України: Львів, Київ, Одеса, Харків, Кам'янець-Подільський, Дніпро. Кошти в межах цього проекту у Львові будуть скеровані на проведення реконструкції вулиць Мазепи та Грінченка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів