Дрогобицьку солеварню та фірму Ірман оштрафували за родинну змову

10:29 30 липня 2021 р.

Фото до новини

Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало Державне підприємство «Солевиварювальний Дрогобицький завод» та ТОВ «Ірман» за узгодженні антиконкурентні дії в тендері на постачання розчину хлориду натрію для ЛМКП «Львівтеплоенерго» за 2,6 млн грн.

Про це інформують Наші гроші. Львів, пише Dailylviv.

Відповідно до рішення, завод та фірма оштрафовані на 368 тис. грн: ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод» – 96 тис, а ТОВ «Ірман»  ‒ 272 тис. грн.

Про цю змову учасників на торгах «Наші гроші. Львів» написали ще у березні 2020 року. Ми виявили, що дрогобицький завод та компанія користувалися однією технікою в підготовці довідок для тендерної документації, оскільки подані документи мають однакові дефекти друку (плями). Під час аукціону учасники не знижували свої пропозиції.

Після новини фахівці з публічних закупівель «Центру громадського моніторингу та досліджень» відправили скаргу до АМКУ. У свою чергу, Антимонопольний комітет встановив, що учасники закупівлі «Солевиварювальний Дрогобицький завод» та «Ірман»: мають родинні зв’язки між власниками одного і працівниками другого, господарські відносини через послуги оренди або купівлі-продажу продукції, ідентично оформлену документацію, завантаження документів в однакові дні з однієї ІР-адреси, незначну різницю у цінових пропозиціях та інше.

Окрім штрафу конкуренти тепер позбавленні права брати участь у торгах на наступні три роки. Будь-які заперечення до звинувачень у порушенні законодавства Державне підприємство «Солевиварювальний Дрогобицький завод» та ТОВ «Ірман» не подавали.

ТОВ «Ірман» зареєстроване 2008 року в Дрогобичі. Керівницею та власницею фірми є дрогобичанка Катерина Андруневчин. За останні два роки «Ірман» отримало державних замовлень на 4,7 млн грн.

«Солевиварювальний Дрогобицький завод» є найстарішим дрогобицьким підприємством та видобуває сіль за стародавніми методами виварювання з розсолу. Наразі заводом керує Олег Петренко, з 2020 року підприємство перебуває на утриманні Фонду державного майна України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів