Допоміжні 1000 грн пенсіонерам перекажуть на їхні рахунки в банках

10:17 1 квітня 2020 р.

Фото до новини

Або ж їх принесуть додому листоноші "Укрпошти". ПФУ закликає не вірити фальшивим смс-повідомленням.

Пенсійний фонд України повідомив про розсилання фальшивих смс-повідомлень від імені Національного банку України щодо виплати 1000 грн у зв’язку з карантином. 

Пенсійний фонд України звертає увагу людей похилого віку на те, що під час карантину шахраї активізували свою неправомірну діяльність. Одна із схем, якою наразі користуються зловмисники, – це розсилка фальшивих смс-повідомлень від імені Національного банку України про виплату додаткової 1000 гривень у зв’язку з карантином, анонсовану раніше Президентом України та Міністром соціальної політики України.

Тож зловмисники, користуючись складною ситуацією в країні, намагаються спекулювати на довірі українців, спонукають пенсіонерів телефонувати та заводять їх в оману з метою заволодіти коштами.

Усі офіційні виплати від держави, в тому числі одноразова допомога в розмірі 1000 гривень пенсіонерам, у яких пенсія становить менше 5 тисяч гривень, будуть здійснюватися лише шляхом переказування коштів на рахунки в уповноважених банках або доставлятимуться пенсіонерам листоношами Укрпошти.

Про початок таких виплат Пенсійний фонд України повідомить невідкладно.

Перш ніж робити поспішні кроки, радимо телефонувати до Контакт-центру Пенсійного фонду України за номерами: 0-800-503-753; (044) 281-08-70; (044) 281-08-71.

Прийом дзвінків здійснюється з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 20:00.

Уряд розробив механізми додаткового фінансування лікарів – до 300% тим, хто задіяний у лікуванні коронавірусу, та до 200% – іншим медпрацівникам.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів