Добротвірська ТЕС більше не зможе працювати. Натомість ДТЕК обіцяє відновити електростанцію

16:05 22 серпня 2024 р.

Фото до новини

Унаслідок ракетних обстрілів росії Добротвірська ТЕС, яка є безальтернативним постачальником тепла для мешканців Добротвірської громади, більше не зможе працювати.

Про це інформує Львівська обласна рада, пише DailyLviv.com.

Кабінет Міністрів України у середу, 21 серпня, виділив 470 млн грн з резервного фонду держбюджету на забезпечення резервного теплопостачання селища Добротвір на Львівщині та міста Бурштин Івано-Франківської області.

«На жаль, унаслідок ракетних обстрілів росії Добротвірська ТЕС, яка є безальтернативним постачальником тепла для мешканців Добротвірської громади, більше не зможе працювати.

Для відновлення теплопостачання у Добротворі необхідно встановити модульну газову котельню, потужністю 12 Гкал та когенераційну установку потужністю 1 МВт. Усе це разом коштує близько 140 млн грн.

Звісно, ані місцевий, ані обласний бюджети з таким завданням впоратися не в змозі», - зазначив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Читайте також: Львівщина лише наполовину готова до опалювального сезону 2024/25

Пресслужба ДТЕК зі свого боку так прокоментувала ситуацію для DailyLviv.com:

"Росія атакувала ТЕС "ДТЕК Енерго" понад 180 разів. Пошкоджено або зруйновано 90% потужностей.

Та попри колосальні руйнування, відновлювальні роботи тривають 24/7. Після кожної атаки енергетики намагаються за максимумом повернути в систему пошкоджене обладнання.

 Масштаб руйнувань такий, що на відновлювальні роботи потрібні не місяці, а роки. Це, перш за все, питання часу та наявності потрібного обладнання. Замовлення на виготовлення обладнання розміщені на виробництвах усіх континентів.

Збитки, за попередніми оцінками, сягають $350 млн. Тільки цього року на ремонти ТЕС піде 4 млрд грн власних коштів — близько $100 млн. Це наш мінімальний план, що ми можемо встигнути зробити цього року. Наші спеціалісти по всьому світу шукають запасне обладнання, яке можна купити, привезти і встановити.

З міркувань безпеки ми не говоримо зараз докладно про відновлювальні роботи. Думаємо, це всі прекрасно розуміють.

Сьогодні ми навіть не розглядаємо категорію «відновленню не підлягає». Всі наші обʼєкти будуть відновлені рано чи пізно.  Так само як і здобута Перемога України у цій війні".

Додамо, ДТЕК запустив 11 нових вугільних лав.

Нагадаємо, 10 лютого 2023 року, вранці ворог поцілив в об’єкт критичної інфраструктури в Добротворі. Селище залишилося без світла і тепла.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів