Доба опалення коштує 300 тис грн. Коли подадуть тепло студентам Львівської політехніки

16:55 22 жовтня 2024 р.

Фото до новини

У першу чергу тепло буде подане в студентські гуртожитки, де будівлі не є енергоефективними, а найнижча температура спостерігається в нічний час доби.

Про це інформує пресслужба Львівської політехніки з посиланням на проректора Володимира Крайовського, пише DailyLviv.com.

Він наголосив, що університет є державною бюджетною установою з певними автономними правами.

"Існує правило: дозвіл на початок опалювального сезону для таких установ надається розпорядженням міської або обласної влади. Зазвичай такі дозволи дають, коли середньодобова температура протягом трьох діб становить 8 градусів і менше. Ми очікуємо, що таке розпорядження буде видане наприкінці цього або на початку наступного тижня.

Читайте також: Опалювальний сезон 24/25. Браку газу не буде, але є загрози для великих міст

В іншому разі університет звертатиметься з відповідним проханням (листами) до теплогенеруючих підприємств, а саме до Теплокомуненерго і Львівгазу, щодо подачі теплоносія та газу на наші об’єкти, щоби подати тепло швидше. Такі випадки (як виняток) у нас вже були, оскільки керівництво університету та ректор особисто розуміють, що здоров’я і комфорт людей важливіші за все, у тому числі й за гроші.

У першу чергу тепло буде подане в студентські гуртожитки, де будівлі не є енергоефективними, а найнижча температура спостерігається в нічний час доби. Щодо технічної сторони, то ми готові, хоча на сьогодні проблема комплектації операторів котелень ще не повністю вирішена", - зазначив проректор.

Довідка

Загалом доба опалення в університеті коштуватиме в межах 300 тис. гривень (все залежить від зовнішньої температури); в університеті функціонує 18 газових котелень і 3 електричні.

Нагадаємо, 84% управителів житлових будинків проти початку опалювального сезону для населення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів