До місцевих бюджетів Львівщини надійшли цього року 10,357 млрд. гривень

18:10 14 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: newskraine.com.ua

Сьогодні, 14 липня, під час наради голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з головами РДА, очільниками міст обласного значення, сільськими, селищними головами йшлося про стан виконання місцевих бюджетів Львівщини у першому півріччі 2016 року та заходи щодо збільшення надходження до бюджетів.

Про це повідомили в четвер у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Доповідав з цього питання директор департаменту фінансів ЛОДА Олег Демків. За його словами, доходи місцевих бюджетів області в першому півріччі поточного року склали десять мільярдів і 357 мільйонів гривень. З них: податки і платежі – 4,3 млрд млрд. гривень, дотації – 222 мільйони гривень, субвенції – 6,132 млрд. 132 гривень. Виконання у порівнянні з відповідним періодом минулого року складає – 131%.

Доходи Львівщини в державному бюджеті становлять – 9,337 млрд. гривень. З них: податкові та інші платежі – 4,987 млрд. гривень, митні надходження – 4,35 млрд. гривень. Виконання у порівнянні з відповідним періодом минулого року складає – 118%.

Щодо ключового податку – податку з доходів фізичних осіб, то в цілому по області приріст складає 55%. Цей показник, за словами Олега Демківа, є кращим, ніж в інших областях України.

А от щодо плати за землю й акцизного податку, то тут спостерігається у деяких районах зменшення надходжень. Тому Олег Синютка дав доручення першому заступнику Ростиславу Замлинському разом з Фіскальною службою та департаментом захисту економіки Національної поліції України з’ясувати причини такого зменшення.

Олег Синютка підсумував: «Ми мусимо збільшити доходи бюджетів, у першу чергу, за рахунок нового виробництва і детінізації економіки. Усі передумови для цього є. Крім того, без оптимізації видатків – ми не обійдемося».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів