До Львова перебираються програмісти зі Сходу й Півдня України, – ЗМІ

17:50 25 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ogo.ua

Як пояснює в п'ятницю київське видання – для безпечніших у теперішній період роботи й бізнесу.

Програмісти зі Сходу та Півдня України починають переїжджати у Львів і перевозять сюди свої фірми. Тут безпечніше для роботи і ведення бізнесу в теперішній період. 

Сьогодні сюди вже перебралися одна фірма зі Сімферополя та дві харківських компанії. Переїжджають і окремі фахівці.

Однак обсяг замовлень впав приблизно на 20% – клієнти із Америки та Європи чекають, чим закінчиться українсько-російський конфлікт.

Повідомляючи про це сьогодні, 25 квітня, «Gazeta.ua» нагадує, що туризм і IT є основними напрямками бізнесу у Львові, й цитує його міського голову Андрія Садового: «У нас працюють 140 ІТ-компаній. Це близько 6 тисяч програмістів. Кожен генерує 25 тисяч доларів у рік. Тобто близько 150 мільйонів. Туризм і IT – дві ключових сфери, на які ми зробили ставку в стратегії розвитку міста».

Причиною того, що сфера програмістів вибирає Львів, є близькість міста до кордону з ЄС та широкий спектр для відпочинку ІТ-спеціалістів. Сприяють цьому архітектура міста, близькі Карпати.

А оренда житла тут порівняно нижча, ніж в інших великих містах – Одесі, Києві, Харкові. Також щороку ВНЗ Львова випускають понад 1800 ІТ-спеціалістів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів