Для чого потрібні Форекс-брокери?

18:15 16 грудня 2016 р.

Форекс-брокери – це окремі компанії, які надають комплекс послуг зі здійснення операцій на ринку Форекс. Зараз ними освоєно широкий спектр торгівельних інструментів, що дозволяє їхнім клієнтам сповна використовувати можливості торгівельної платформи MetaTrader 4 і вести торгівлю будь-якими товарами на міжнародному ринку, включаючи сировинні ресурси і дорогоцінні метали.

Торгівля онлайн через Форекс-брокерів

Як відомо, звичайна людина, які тільки дізнається forex co to jest, не може самостійно брати участь у торгівлі на ринку Форекс. Для цього йому необхідний брокер. Останній якраз і надає для своїх клієнтів доступ до торгівлі валютами і CFD через Інтернет. Для цього існує спеціальна платформа MetaTrader 4. Якщо ви вже визначили для себе брокера, варто переконатися в наявності необхідних навичок для ведення торгівлі у самого себе. Як відомо, обсяг торгівлі на міжнародному ринку вимірюється лотами, кожен з яких прирівнюється до 100 тисяч базових одиниць валюти. Але це зовсім не означає, що кожен учасник торгів повинен мати у своєму розпорядженні такі суми. Їм достатньо увійти у взаємодію з брокером і отримати можливість маржинальної торгівлі.

Брокери виступають у якості посередників, виконуючи операції з купівлі та продажу валют чи контрактів. Основний дохід для них формується за рахунок різниці між сумою купівлі та продажу валюти. В деяких випадках плата проводиться за конкретну торгівельну операцію. Але в будь-якому випадку брокер зацікавлений у тому, щоб його клієнт діяв активно і здійснював максимальну кількість угод, отримуючи від них найбільший прибуток.

Функції брокерів

Для того щоб повною мірою представляти ті права і обов'язки, які покладаються на брокера, слід розглянути основні його функції. Поділ відбувається умовно, але для кращого сприйняття ми розділили їх на групи.

1. Функція посередництва. Як вже було сказано вище, брокер стає майданчиком, де відбувається угода між покупцем і продавцем. Дилінгова компанія надає технічну можливість для здійснення торгових операцій, дає необхідні інструменти для відкриття, закриття та модифікування ордерів.

2. Функція гаранта. Брокер є повіреним в операції свого клієнта, запевняючи тим самим сам факт здійснення операції. Далі дані за виконаними операціями відображаються у звітних документах, що забезпечує прозорість і чистоту дій.

3. Кредитні функції. Брокерська компанія надає своїм клієнтам кредитні кошти для здійснення торгівлі великими обсягами і отримання завдяки цьому максимальної вигоди. Подібна торгівля називається маржинальною.

4. Функція інформування. Компілюючи важливі фінансові статті та дані, брокерська компанія виступає своєрідним інформаційним майданчиком, де можна отримати уявлення про стан ринку в даний момент часу і передбачити долю відкритої клієнтом угоди. Для цього багато компаній наймають у свій штат досвідчених аналітиків, які пропонують клієнтам не тільки прогнози котирувань, але і авторитетну думку щодо більшості подій, що відбуваються. На цьому функції форекс-брокера не закінчуються. Але перерахований список містить фундаментальні складові, від якості і повноти яких безпосередньо залежить репутація брокера та його успішність на фінансовому ринку. Тому в інтересах кожної дилінгової компанії домогтися найкращої якості сервісу і постійно працювати на вдосконаленням наявних можливостей, на крок випереджаючи конкурентів.

Як вибрати надійного брокера?

Саме від того, якому брокеру ви надасте перевагу, буде залежати доля вкладених інвестицій. Тому до цього питання варто підходити з усією відповідальністю, звертаючи увагу на такі моменти, як час присутності на ринку Форекс та cfd, стабільність, розвинена мережа представництв, а також авторитет серед досвідчених гравців. Також при виборі брокера можна звернутися до рейтингів, де формуються списки дилінгових компаній по тим чи іншим критеріям.

Рейтинг брокерів

При формуванні рейтингу автор порівнює учасників списку за відібраним заздалегідь переліку критеріїв. Це може бути термін виведення інвестицій, перелік доступних інструментів, фінансова стійкість, інвестиційні можливості або інші якісні параметри. Крім цього, у рейтингу можуть бути розглянуті дані щодо наглядових органів, встановленої комісії, умов онлайн-торгівлі або іншої інформації, яка повинна бути у вільному доступі про кожного брокера.

Найбільше інформації з рейтингів про форекс-брокерів потребують досвідчені трейдери, які завдяки своїм навичкам і знанням здатні грамотно оцінити наявні пропозиції і підібрати ту дилінгову компанію, яка буде повністю відповідати ліпшому стилю торгівлі. Але і початківцям трейдерам дуже важливо мати надійного партнера, адже з ним можна освоювати необхідний досвід, знання і отримувати достатню кількість можливостей для успішної торгівлі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів