Держпродспоживслужба у Львівській області отримала сотню скарг

14:45 5 липня 2016 р.

Фото до новини

Лише 5% скаржників нарікають на неякісні продукти харчування. Про це сьогодні, 5 липня, під час інтерв’ю-прес-конференції на тему «Реформа контролю за безпекою харчів. Як нова Держпродспоживслужба запроваджує на Львівщині європейську модель безпеки та якості продуктів харчування?», що відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила в.о. начальника головного управління Олександра Чушак.

Прес-клуб реформ 5 липня 2016 року.
Відео: Львівський прес-клуб.

Віднедавна замість ветеринарної, фітоконтрольної, санітарно-епідеміологічної служби, управління захисту споживачів та сільськогосподарської інспекції в Україні діє новий контрольний орган – Держпродспоживслужба.

- Інспекція гігієни праці відійшла до Держслужби праці, а епідеміологічний нагляд та спостереження – до Міністерства охорони здоров’я, - перелічує Олександра Чушак ті контрольні служби, які непідконтрольні Держпродспоживслужбі.

Отож, нова служба контролюватиме майже все.  Про це сьогодні, 5 липня,  під час інтерв’ю-прес-конференції на тему: “Реформа контролю за безпекою харчів. Як нова Держпродспоживслужба запроваджує на Львівщині європейську модель безпеки та якості продуктів харчування?”, яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила в.о. начальника головного управління Олександра Чушак.

- У нас буде управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії, управління за дотриманням санітарного законодавства, управління фіто-санітарної безпеки, управління у сфері контролю насінництва та розсадництва, управління захисту споживачів та сектор контролю за регульованими цінами. До нашої структури також відійшли лабораторні ланки ветеринарної та фіто-санітарної служби. Лабораторна ланка санітарно-епідеміологічної служби відійшла до МОЗу. Але до закінчення цього року лабораторії санепідемслужби будуть забезпечувати наші потреби, - пояснює Олександра Чушак.

Також вона нагадала, що в Україні діє мораторії на перевірку безпеки харчових продуктів.

- Зараз до Верховної Ради внесено законопроект, який би мав внести зміни до Закону України «Про основні засади господарської діяльності», які мають надати нашій службі дозвіл виходити на перевірки без попереджень. Тому що зараз доводиться попереджати про перевірку за десять днів. І вже після такого попередження на той об’єкт нема чого виходити, - розповідає в.о. начальника головного управління Держпродспоживслужби.
За її словами, як тільки зміни до цього закону стануть чинними, то інспектори відразу розпочнуть перевірки.

- У нас уже є графік перевірок. Сподіваюся, що в третьому кварталі ми вже зможемо розпочати їх, - каже Олександра Чушак.
Наразі, як стверджує Олександра Чушак, працівники Держпродспоживслужби можуть розглядати лише скарги.

- Але і за скаргою ти не можеш прийти за півгодини. Ти спочатку мусиш отримати дозвіл з центрального органу виконавчої влади, - ділиться вона нюансами контрольної роботи.

За словами Олександри Чушак, з часу створення нової служби надійшло до неї понад сто скарг від громадян.

- Здебільшого скаржаться на якість комунальних послуг і на неякісний придбаний товар. Це – непромислова техніка: мобільні телефони, меблі, побутова техніка. На харчові продукти скаржаться близько п’яти відсотків тих громадян,  які звернулися до нас, - каже Олександра Чушак. 

Скаржитися на неякісні послуги, товари і продукти можна до Держпродспоживслужби у Львівській області за адресою: м. Львів, вулиця Промислова, 9, телефон (032) 252 69 59, office@consumer.lviv.ua. 





Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів